Tendințe 2023 în materie de gresie

Processed with VSCO with a6 preset

Gresia este un material versatil și frumos care poate schimba complet aspectul unei băi sau a oricărei alte camere în care este folosită. Cu o varietate impresionantă de modele, culori și texturi disponibile pe piață, gresia este o alegere ideală deoarece oferă un aspect proaspăt și modern spațiului în care este folosită.

Anul 2023 oferă o serie de tendințe interesante pentru gresie, care pun accent pe aspecte precum inovația, versatilitatea și îmbinarea tradiției cu modernul.

În acest articol, îți vom prezenta cele mai noi tendințe pentru gresie din 2023, astfel încât să obții o amenajare baie modernă și originală.

Iată cele mai populare tipuri de gresie:

Gresia porțelanată

Gresia porțelanată, simplă sau rectificată, rămâne unul dintre cele mai populare tipuri de gresie datorită proprietăților sale superioare. În 2023, acest tip de gresie  continuă să fie preferată de mulți consumatori datorită durabilității sale ridicate, a rezistenței la abraziune și la pete, precum și a ușurinței în întreținere. În ceea ce privește materialele, cele mai căutate sunt ceramica și argila.  

Gresia cu aspect de lemn

Gresia cu aspect de lemn este o tendință în continuă creștere în ultimii ani. În 2023, aceasta este mai populară ca niciodată, deoarece oferă aspectul natural al lemnului, fără a fi afectată de umezeală sau degradare în timp. Avantajele includ rezistența la apă, dar și  costurile mai mici în comparație cu podeaua din lemn natural. De asemenea, gresia cu aspect de lemn continuă să fie disponibilă într-o gamă variată de nuanțe și modele, deoarece se potrivește oricărui stil de design interior.

Gresia de tip marmură

Marmura naturală a fost întotdeauna asociată cu eleganța și luxul. Cu toate astea, este o opțiune costisitoare și necesită o întreținere regulată. Gresia de tip marmură vine ca o alternativă excelentă, oferind aceeași eleganță și rafinament, dar cu avantaje suplimentare precum durabilitatea și prețul mai accesibil. Așadar, în 2023, gresia cu aspect de marmură continuă să fie la modă.

Gresia care imită betonul

Stilul industrial și urban a câștigat popularitate în ultimii ani, iar gresia care imită betonul se integrează perfect în acest design interior. Cu aspectul său minimalist și modern, gresia cu aspect de beton aduce un caracter urban chic în spațiile interioare. În 2023,  vedem evoluții și inovații în acest domeniu, cum ar fi culori mai variate, texturi interesante și finisaje mate sau lucioase.

Gresia multicoloră

Pentru cei care doresc să aducă un strop de creativitate și veselie în interiorul casei, gresia multicoloră este alegerea perfectă. În 2023, modelele și culorile îndrăznețe câștigă din ce în ce mai mult teren, permițând astfel o diversitate de combinații și armonii în ceea ce privește designul interior. De la modele geometrice la mozaicuri variate, aceste gresii aduc dinamism și originalitate în orice încăpere.

Gresia texturată

Texturile reprezintă un alt aspect important în tendințele actuale pentru gresie. Acest tip de gresie adaugă un efect vizual frumos și inedit în spațiul în care sunt utilizate. Texturile pot fi inspirate de natură, cum ar fi pietre, scoarță de copac sau plăci arhitecturale, sau pot fi create artistic pentru a adăuga un accent unic în designul interior.

În concluzie, tendințele în materie de gresie pentru anul 2023 combină utilitatea și rezistența cu designul și arta. Astfel, de la gresia porțelanată și cea cu aspect de lemn, care oferă soluții practice și elegante, la gresia de tip marmură, care emană rafinament, și până la gresia care imită betonul și cea multicoloră, care aduc în decor originalitate și creativitate, opțiunile sunt foarte variate și adaptate nevoilor și gusturilor fiecărui consumator.  În concluzie, gresia va continua să surprindă și să încânte privirea, transformând orice spațiu lipsit de personalitate într-unul plin de viață și  confort.

Lasă un Comentariu...

*