Amenajare baie – cum alegi oglinda potrivită

Amenajare baie: alegerea unei oglinzi potrivite pentru baie este importantă  atât în ceea ce privește aspectul, cât și funcționalitatea acestei încăperi. Prin urmare, oglinda nu este doar un element de design, ci și unul practic, necesar pentru activitățile de zi cu zi din baie. În primul rând, aceasta trebuie să se potrivească cu dimensiunile și aspectul general al băii. Astfel, o oglindă mare într-o baie de dimensiuni mici va ocupa mult spațiu. Mai jos vă prezentăm o serie de informații și sfaturi utile care vă vor ajuta să faceți achiziția potrivită pentru camera de baie. Iată ce aspecte să aveți în vedere:

Dimensiunea oglinzii

Baie mică: pentru un spațiu mic, oglinzile mici sau mijlocii sunt ideale. Acestea creează  iluzia de spațiu mai mare și pot fi montate deasupra chiuvetei sau deasupra toaletei, în funcție de disponibilitatea peretelui.

Baie medie: în băile de dimensiuni medii, puteți opta pentru o oglindă mai mare care să acopere întreaga zonă de deasupra chiuvetei sau a blatului. Oglinda poate fi montată pe perete sau integrată într-un set mobilier baie, oferind astfel și spațiu în plus pentru depozitare.

Baie mare: în băile mari, puteți alege oglinzi de dimensiuni mari sau chiar oglinzi care ocupă toată suprafața peretelui.Acestea pot servi ca element central al designului deoarece vor adăuga o notă de elegantă. Dacă baia  dispune de un lavoar dublu, două oglinzi separate sunt o opțiune practică.

Designul oglinzii în funcție de stilul de amenajare din baie

Minimalist: pentru un aspect minimalist, oglinzile cu margini subțiri și fără cadre sunt potrivite. Acestea se integrează cu ușurință în băile moderne.

Clasic: pentru un aspect mai tradițional, oglinzile cu rame din lemn sau cadre ornamentale vor adăuga un aspect distinct spațiului din baie.

Modern: dacă aveți o baie cu un design modern sau contemporan, oglinzile cu LED sau oglinzile cu forme geometrice neobișnuite sunt o alegere inspirată.

Rustic: în băile rustice, oglinzile cu rame din lemn natural sau cele cu aspect vintage vor  completa perfect aspectul general.

Mobilierul de baie cu oglindă inclusă este și el o soluție practică pentru orice baie deoarece acest model oferă o serie de avantaje semnificative:

Economie de spațiu: mobilierul de baie cu oglindă integrată economisește spațiu, deoarece îndeplinește două funcții esențiale într-un singur obiect. Acest lucru este deosebit de important pentru băile mici în care fiecare centimetru contează.

Aspect estetic plăcut: mobilierul de baie cu oglindă inclusă creează un mediu bine organizat. O oglindă integrată oferă un aspect ordonat și curat, eliminând, astfel  nevoia de a monta o oglindă separată pe perete.

Depozitare suplimentară: mobilierul de baie cu oglindă inclusă se achiziționează adesea cu spații de depozitare sub formă de sertare, rafturi sau dulapuri. Acest lucru este util pentru a păstra ordinea în baie.

Funcționalitate suplimentară: anumite modele de mobilier de baie cu oglindă includ caracteristici suplimentare, cum ar fi iluminatul cu LED sau prizele integrate. Aceste avantaje îmbunătățesc funcționalitatea băii.

Design variat: există o varietate de stiluri, forme și finisaje disponibile pentru mobilierul de baie cu oglindă inclusă, ceea ce vă oferă posibilitatea de a alege un design care se potrivește cu estetica băii, fie că preferați o amenajare baie modernă, fie una rustică.

Ușurință în întreținere: mobilierul de baie cu oglindă integrată este, în general, ușor de întreținut, deoarece curățarea și menținerea acestuia sunt mai simple decât curățarea oglinzilor montate pe perete.

Așadar, mobilierul de baie cu oglindă inclusă este o alegere excelentă pentru băile de toate dimensiunile. Această soluție nu numai că economisește spațiu, dar adaugă și o valoare estetică băii, permițându-vă astfel să vă  bucurați de un spațiu bine organizat.
În concluzie, alegerea oglinzii potrivite pentru o amenajare baie depinde în primul rând de dimensiunile camerei, apoi de stilul de amenajare pe care l-ați ales și, nu în ultimul rând, de funcționalitatea acesteia. De asemenea, este important să păstrați un echilibru vizual între designul interior al încăperii și funcționalitatea acesteia pentru a crea un spațiu de baie frumos și practic.

Lasă un Comentariu...

*