3 motive pentru care să alegi un lavoar baie pe blat

Un lavoar baie pe blat este o soluție practică și eficientă pentru o baie modernă și complet funcțională. Această inovație ingenioasă îmbină utilitatea cu designul estetic, dar și cu calitatea Premium, și aduce numeroase avantaje în spațiul din baie. Un astfel de lavoar este o alegere perfectă mai ales  pentru familiile numeroase, deoarece acesta ajută la menținerea unei băi mai ordonate și mai ușor de folosit datorită spațiului de depozitare pe care îl oferă.

Principalul avantaj al acestui lavoar baie pe blat este faptul că acesta este integrat direct în suprafața blatului de lucru, ceea ce înseamnă că nu va fi nevoie să montați lavoarul într-o gaură separată în blat sau în dulapul de dedesubt. Totodată, integrarea acestuia în suprafața blatului facilitează curățarea și întreținerea acestuia, deoarece nu mai există margini sau rosturi în care să se acumuleze murdărie.

Un alt avantaj important al lavoarului pe blat este economisirea spațiului. Datorită  poziționării acestuia în mijlocul blatului, veți obține o distribuție corespunzătoare a suprafeței de pe blat. Astfel, baia va fi mai funcțională și mai eficientă în utilizare. În ceea ce privește spațiul din jurul lavoarului, îl puteți folosi pentru obiectele pe care le folosiți  zilnic, precum periuță de dinți, cremă sau săpunieră.

În plus, un lavoar baie pe blat este o opțiune excelentă când vine vorba de o amenajare interioară. Acesta oferă un aspect modern și elegant băii, creând astfel o imagine aerisită și curată. De asemenea, puteți alege dintr-o varietate de materiale și forme de lavoare pe blat, de la cele simple și elegante până la cele cu forme neconformiste, pentru a se potrivi perfect cu designul general al camerei de baie, dar și cu preferințele personale.

Pe lângă aspectul estetic și funcționalitatea sporită, lavoarul pe blat vine și cu alte avantaje practice. Datorită poziționării sale la același nivel cu blatul, se elimină riscul de scurgere a apei pe marginea acestuia. De asemenea, nu va mai fi nevoie să va aplecați mult.

În același timp, un lavoar pe blat se instalează ușor. Procesul de instalare variază în funcție de tipul de lavoar și de suprafața blatului, dar în general, dacă urmați câțiva pași simpli, veți avea un lavoar baie pe blat funcțional într-un timp scurt. Iată pașii comuni pentru instalarea unui lavoar pe blat:

Alegerea modelului potrivit

Înainte de instalare, asigurați-vă că ați ales un lavoar care se potrivește cu dimensiunile spațiului disponibil în blat. Există o varietate de dimensiuni, forme și materiale din care puteți alege.

Măsurători 

Cu atenție, măsurati dimensiunile lavoarului și ale găurii în care urmează să fie montat. Totodată, asigurați-vă că aveți toate instrumentele necesare pentru a face tăieturile corecte în blat, dacă este cazul.

Montarea lavoarului

După ce ați realizat tăieturile corecte, plasați lavoarul în gaura pregătită și asigurați-vă că se potrivește perfect. Majoritatea lavoarelor pe blat vin cu un kit de montare care include cleme, garnituri și alte accesorii necesare pentru fixare.

Conectarea surselor de apă

Dacă lavoarul are inclus un sistem de apă, conectați conductele potrivite la robinet și la sistemul de scurgere. Asigurați-vă, totodată,  că totul este etanș și nu există scurgeri.

Testarea funcționalității

După ce ați montat și conectat lavoarul, testați funcționalitatea acestuia. Verificați dacă apa curge corespunzător și dacă nu există scurgeri în jurul lui.

Etanșarea

Dacă este necesar, aplicați un material etanșant în jurul marginilor lavoarului pentru a preveni scurgerile.

În concluzie, un lavoar baie pe blat reprezintă o soluție practică și estetică pentru orice baie. Integrarea acestuia în suprafața blatului aduce o serie de avantaje, precum economisirea spațiului, curățarea mai ușoară, aspectul atrăgător și confortul sporit în utilizare.

Așadar, dacă doriți o baie funcțională și cu un design impresionant, lavoarul pe blat este alegerea ideală.

Lasă un Comentariu...

*