Utilitatea aerului condiționat

Nu cred că mai trebuie să lăudăm meritele aerului condiționat în fața celor care au fost nevoiți să petreacă săptămâni întregi de vară la serviciu, cu un monitor CRT pe birou și cu o unitate centrală fierbinte la piciorul scaunului.

LDK-AC-01

Picture 1 of 4

Este greu să minimalizăm impactul climatului asupra activității umane. Să ne gândim doar că în mare măsură, tradiția vacanțelor de vară își datorează existența temperaturilor insuportabile din această perioadă a anului. Unii afirmă chiar că etica de muncă specifică sudului Europei – cu toate diferențele economice pe care le presupune în fața nordului – și-ar găsi de asemenea motivul în climatul înăbușitor. Căldura te moleșește, îți seacă resursele energetice, te însetează și te îndeamnă să te ridici de la birou din zece în zece minute pentru un pahar de apă. Nici nu se mai poate pune problema de concentrare intensă asupra lucrului.

Chiar și așa, este de multe ori șocant să realizezi impactul covârșitor pe care l-a avut tehnologia de climatizare asupra activității umane. Se spune adesea că fără aer condiționat țări ca Australia nu ar fi putut să atingă nivelul economic de care se bucură în prezent, și întregi zone ale lumii, cum ar fi Asia de Sud Est sau America de Sud, ar fi rămas la nivelul de dezvoltare al Africii sub Sahariene.

În mod evident, meritele aerului condiționat nu se rezumă la domeniul economic. Un cămin confortabil este la fel de important ca și un birou confortabil, cum cei mai mulți dintre noi își petrec la fel de mult timp acasă ca la birou. Să ajungem să-l preferăm pe primul celui din urmă ar fi de-a dreptul rizibil.

Fie că sunteți un patron preocupat de confortul angajaților sau un cap de familie cu gândul la cei apropiați, firma românească LDK vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o noua linie de aparate de aer condiționat LDK Deluxe (design 2016).

Ei bine, ce ne oferă acestea? În primul rând, sunt mult mai economice decât oricare alt produs similar de pe piață. Se situează în clasa energetică A+++ atunci când vine vorba de încălzirea încăperii, reprezentând la ora actuală singurul aparat de aer condiționat cu un asemenea calificativ disponibil în România. Funcționează ca încălzitor de la o temperatură minimă de -15 grade, mai mult decât suficient pentru iernile de la noi. Când vine vorba de răcire, se bucură de ratingul A++.

Cu asemenea consum redus de curent, își poate justifica cu ușurință costurile de achiziție, chiar și în fața unei aeroterme. Cum rămâne însă cu eternului rival al aparatelor de condiționat: fereastră deschisă? Ca și potențial de reglare după voie a temperaturii, nu prea există termen de comparație, având în vedere că fereastră nu oferă nicio posibilitate în acest sens. La fel și la capitolul costuri. Însă un considerent care depășește cu mult în importanță orice rațiune de ordin economic, unde aparatele moderne de aer condiționat excelează, este acela al sănătății. Bucureștiul este deja unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, și alte centre urbane ale țării nu sunt cu mult în spate. Se presupune că traiul într-un oraș mare este echivalent în ceea ce privește sănătatea plămânilor cu fumatul a 6 țigări pe zi. Aparatele de aer condiționat din seria Deluxe de la LDK dispun de filtre de densitate mare, capabile să rețină cea mai mare parte din noxele aerului urban. Să trăiești în centrul unui oraș mare fără acest beneficiu, este după noi de-a dreptul iresponsabil.

Cu toate acestea ar mai fi de adăugat o mică atenționare. Nu este recomandat niciodată să vă plasați în calea curentului de aer rece care vine dinspre aparatul de aer condiționat. Mai ales prin contrast termic cu căldură de afară, puteți răcii cu ușurință. Indicații de rigoare există aproape întotdeauna inscripționate pe carcasa produselor de gen, însă nu strică niciodată o reamintire, mai ales că aparatele de aer condiționat din clasa Deluxe sunt mai întotdeauna o prezența subtilă pentru orice încăpere. Designul lor discret și elegant le face să se îmbine armonios cu restul elementelor de mobilier și practic nu ocupă spațiu vital.

Pot fi de asemenea reglate de la distanță și li se poate instala un sistem wifi la dorința clientului.

Ca toate produsele LDK, aparatele de aer condiționat din clasa Deluxe vândute în peste 50.000 de bucăți beneficiază de o garanție de cinci ani și au un preț de întreținere redus, cum materialele și piesele de schimb sunt fabricate local. Probabil cea mai bună recomandare a acestora ne-o oferă calificativele date de clienți pe site-urile magazinelor de profil. Chiar și după o căutare amănunțită, este rar să vedem un aparat de aer condiționat de la LDK cu un rating mai mic de 4, 5 stele, și 5 stele este calificativul cel mai des folosit, iar asta probabil ratei de defectare de sub 0,5, fata 2% media pe piața.

Lasă un Comentariu...

*