Mișcarea este distracție, dacă știi ce căști să-i asortezi

Trăim în era vitezei, când totul se desfășoară pe repede înainte, numai corpurile noastre sunt tot mai sedentare atunci când vine vorba de mișcare. De pe scaunul biroului ne mutăm pe canapeaua din zona de recreere și de pe aceasta pe scaunul din mașină, pentru a ajunge acasă și a ne așeza osteniți pe fotoliul din fața televizorului.

Tocmai de aceea tendința momentului este să luăm atitudine și să devenim din ce în ce mai atenți la stilul nostru de viață, de la numărul de ore pe care le dormim, la ceea ce punem pe masă și nu în ultimul rând la timpul pe care-l alocăm pentru mișcare.

Mișcarea este foarte importantă atât pentru sănătatea noastră fizică, cât și pentru cea mentală, și poate îmbrăca diverse forme în funcție și de cum o condimentezi.

Plantronics BackBeat FIT (1)Astfel, muzica devine un ingredient minune fie că vorbim de urcatul și coborâtul unor scări, de o oră la aerobic, de alergat în sprint în parc sau, din contră, printr-un mers un pic alert. De ce nu, dacă nu-ți place să te expui privirilor curioase, poți face mișcare printr-o repriză zdravănă de dans în intimitatea căminului sau pur și simplu te poți aventura la o plimbare prelungită pe străzile din jurul casei.

Cert este că, orice variantă ai alege, muzica va face să nu simți la fel de apăsător efortul, te va destinde și te va determina să uiți de gândurile negre și stresul de zi cu zi.

Iar pentru asta ai nevoie de un accesoriu util, care să nu te incomodeze, care să producă muzică doar pentru tine, genul care ți se potrivește, să nu-l deranjeze pe colegul de cameră și nici pe vecinul de apartament. Cât privește de mișcarea în aer liber, să fim serioși, nu poți umbla cu boxele după tine, iar fără muzică, alergatul pur și simplu nu mai este la fel.

Tocmai de aceea, pentru că zilele fără muzică sunt triste, mai ales atunci când faci mișcare, m-am decis să-mi caut perechea potrivită de căști, perechea care să arate bine, căci mă pasionează designul în continuare, să fie discrete, dar care și să performeze la capitolul sunet.

Așa am dat peste acest model, Căști Plantronics BackBeat FIT (Roșii), foarte girliș și extrem de practic, căci se prinde bine după ureche, astfel încât nu există riscul să-ți alunece în timpul alergatului. Totodată, pentru că nu este recomandat să dai muzica la maxim și să-ți vezi de treaba ta atunci când ești pe stradă, la acest model m-a atras faptul că este prevăzut cu un microfon ambiental, lucru ce face să fii atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Este o tehnologie reinventată de Plantronics Backbeat FIT pentru utilizatorii săi activi, pentru utilizatorii pasionați de muzică și mișcare. În plus, căștile au culori reflectorizante, ce permit să fii văzut noaptea, iar husa dedicată fixează bine smartphone-ul pe braț, când te antrenezi.
Cu muzică ascultată la astfel de căști nu mai ai niciun motiv să amâni mișcarea de seară sau de dimineață, dacă ești o persoană matinală, așa cum nu sunt eu 🙂

One Response to “Mișcarea este distracție, dacă știi ce căști să-i asortezi”

Read below or add a comment...

  1. carmi says:

    un articol extrem de util atat pentru practicanti dar mai ales pentru amatorii de jogging.

Lasă un Comentariu...

*