Mașina de spălat rufe – 5 motive pentru care încărcarea frontală este mai populară

Fără doar și poate mașina de spălat rufe este unul din obiectele electrocasnice indispensabile unei gospodării. Ea te ajută să economisești timp, energie, dat fiind că tot mai multe modele au fost optimizate în vederea reducerii consumului de curent și, totodată, te scutește de o muncă nu tocmai plăcută, aceea de a spăla la mână.

masina-de-spalat-rufe

sursa foto: laundry.about.com

Când vine vorba însă de alegerea unei mașini de spălat rufe, precum cele de aici, tot timpul vor apărea diferite semne de întrebare care vor face trimitere la aspectul mașinii, volumul, funcțiile și nu în ultimul rând costul de achiziție al unei astfel de produs.

Și pentru că în momentul de față piața este împărțită în două tabere, mașini de spălat rufe cu încărcare verticală și mașini de spălat rufe cu încărcare frontală, cărora noi le spunem clasice, care sunt motivele pentru care ai apela pentru cel din urmă tip?
1. Primul și cel mai evident motiv pentru care o bună parte dintre noi am fi mai ușor de convins să cumpărăm mașini de spălat rufe de aici, de exemplu, este acelea, că aceste modele sunt mult mai răspândite comparativ cu cele cu încărcare verticală. În plus, la capitolul design, acestea oferă mult mai multe variante, începând cu muchiile care pot fi extrem de minimaliste și ușor de integrat în orice decor sau din, contră, voluptoase și sinuoase, și până la culori și elemente de design care vor face ca mașina de spălat rufe să se transforme într-un adevărat centru de interes.

2. Dat fiind că, da, ne dorim, armonie și culoare în locuințele noastre, dar mai presus de orice cerem performanță de la noile electrocasnice pe care le căutăm și finalizăm prin a le cumpăra, acest model clasic de mașină de spălat rufe dobândește o bilă albă atunci când vine vorba de economia cu factura de curent. Astfel de mașini obișnuiesc să consume mai puțină energie electrică decât cele cu încărcare verticală. De cele mai multe ori vom sesiza acest lucru prin simpla urmărire a fișei tehnice, unde vom sesiza, în majoritatea cazurilor clasa A+, dacă nu chiar A++ sau A+++.

3. Pe lângă aspect și gradul de disponibilitate (în orice magazin ai intra, ce deține și secțiune de electrocasnice, preponderent vei vedea expuse astfel de modele), un alt avantaj pentru care mașină de spălat rufe cu încărcare frontală a căpătat popularitate este acela că este mai puțin zgomotoasă decât cea cu care se află în concurență.

4. De asemenea, despre acest tip de mașină de spălat rufe, în urma unor teste de analiză s-a constatat că este mult mai eficientă când vine vorba de îndepărtarea petelor și protejarea țesăturilor delicate. În plus, pentru că în general consumă mai puțină apă, ea consumă și mai puțin curent, însă asta am stabilit-o deja, un pic mai sus. Ceea ce mai trebuie spus este că datorită numărului maxim de rotații pe minut, care în general trece de 1000, umezeala din rufe este mult mai ușor de diminuat. Prin centrifugarea la capacitate maximă, de multe ori hainele sunt scoase aproape uscate din mașină.

5. Nu în ultimul rând trebui menționat și volumul, capacitatea de încărcare a mașinii. Da, în cazul unei locuințe mici, o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală poate fi ideal, în caz contrar toate argumentele se îndreaptă în favoarea celei cu încărcare frontală. Cu un astfel de model poți spăla până la 9 kg de rufe, fapt care ar putea avantaja enorm o familie numeroasă sau o familie cu copii mici.

Lasă un Comentariu...

*