La ce să fii atent atunci când îți alegi un frigider? 9 idei care s-ar putea să te inspire!

Frigiderul sau orice alt aparat de răcire face parte din categoria electrocasnicelor ce nu pot lipsi din nicio bucătărie. Cu toate acestea, atunci când pleci la cumpărături în căutarea unui frigider ar trebui să ai în vedere câteva lucruri ce s-ar putea să te inspire și să te ajute să faci cea mai potrivită alegere!

La ce să fii atent atunci când îți alegi un frigider
Iată mai jos 10 lucruri pe care trebuie să le urmărești la alegerea frigiderului de care ai nevoie. Aceste lucruri țin cont de model, dimensiune, capacitate și funcții!

1. Consum redus de energie!

Desigur, mai înainte de toate celelalte sfaturi de mai jos, ar trebui să pleci de la premisa alegerii unui aparat de răcire cu un consum scăzut de energie, ce se încadrează în clasele A +. Iar dacă deja ai un frigider în locuință, mai vechi de 10 ani ar trebui să ai în vedere faptul că consumul de energie al acestui aparat este mult mai mare decât dacă ai cumpăra un frigider nou, ce se încadrează în această clasă energetică. Trebuie să ții cont și de clasa de climatizare, la fel de importantă, care îți va spune care este temperatura la care poate funcționa corect aparatul.

2. Tipul frigiderului!

Un alt aspect ce trebuie avut în vedere la alegerea frigiderului constă în numărul de membri din casă ce se vor folosi de el. Ca atare, dacă locuiești singur, mai mult ca sigur vei avea nevoie de un frigider cu o capacitate mică, cu o singură ușă, cu o capacitate de 90-267 litri, precum sunt acestea. În cazul în care numărul membrilor este mai mare, poți opta pentru un frigider cu mai multe compartimente și cu un volum mai mare.

3. Congelator sau nu?

Iată o altă întrebare de care trebuie să ții cont. De regulă, cele mai multe familii au nevoie și de congelator. Și cum gama de electrocasnice este una cât mai variată, iată că funcțiile combinelor frigorifice pot atinge exact nevoile tale. Pe de o parte ai un frigider apt pentru răcire, iar pe de altă parte beneficiezi și de congelator. Combinele frigorifice, pe care le poți regăsi aici sunt foarte utile, ocupă puțin spațiu și au un consum redus de energie. Poți opta și pentru congelatoarele separate, care pot fi orizontale sau verticale, gama fiind extrem de variată.

4. Ai grijă la spațiul din locuință!

Frigiderul are nevoie de spațiu, așa că înainte de a pleca la drum ai în vedere locul unde urmează să îl amplasezi. În cazul în care locul nu este foarte mare poți opta pentru modelele de frigidere side-by-side sau pentru frigidere cu uși reversibile. Dacă spațiul îți permite, poți alege orice frigider dorești. Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere sunt ușile încăperii – asigură-te că frigiderul poate pătrunde în locul în care îl vrei amplasat.

5. Compartimentarea frigiderului!

Numărul de litri determină volumul frigiderului. Cu cât are mai mulți litri cu atât va fi mai mare și va servi nevoilor întregii familii. Compartimentarea este foarte importantă. Asigură-te că rafturile sale îți permit să răcești atât vase mai mari, cât și produse de mici dimensiuni.

6. Caracteristicile frigiderului!

Caracteristicile frigiderului sunt foarte importante. Indiferent cum, acestea îți vor face viața mai ușoară.

Frigiderele no-frost nu dau voie depunerilor de gheață să se așeze. Aerul rece circulă prin frigider, iar umezeala este eliminată. Acest tip de frigider nu necesită dezghețare.

Frigiderele anti-bacteria au o caracteristică extrem de importantă – în pereții acestuia nu vor trăi bacterii și ca atare alimentele vor fi mult mai sănătoase. Cu toate acestea, este o caracteristică foarte importantă, întâlnită la frigiderele performante.

Tot la fel de des întâlnite sunt și frigiderele cu dispensor pentru apă sau gheață, dar și frigiderele la care poate fi reglată temperatura pentru vacanță.

7. Frigiderele cu display extern

Iată o caracteristică foarte importantă a frigiderelor moderne. Acestea permit setarea funcțiilor printr-o singură tastă, având o caracteristică extrem de apreciată de consumatori.

8. Numărul motoarelor

Iată un alt sfat pe care trebuie să îl ai în vedere. Pentru o durată mai lungă vei avea nevoie de un frigider cu două motoare, astfel încât să poată funcționa independent unul de celălalt.

9. Prețul frigiderului

Prețurile diferă de la aparat la aparat și poate că nu este cel mai bun criteriu pentru a alege cel mai bun aparat de răcire pentru nevoile tale. Indiferent cum, prețurile variază de la 1.000 lei la nu mai puțin de 20.000 lei, în funcție de performanță și model.

Lasă un Comentariu...

*