Cum îți alegi imprimantă? 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere

Atâta timp cât ai acasă un calculator va fi inevitabil, la un moment dat, să nu ai nevoie să scoți la imprimantă ceva. Fie că este vorba de un proiect pentru școală, o poză preferată, un document pe care trebuie să-l semnezi, oricare dintre aceste variante te vor forța să apelezi la o imprimantă.

cum-iti-alegi-imprimanta
Și pentru că costul unui imprimante ca aceste este unul destul de acceptabil, în funcție de nevoile tale, ar fi mult mai practic să-ți cumperi una decât să alergi prin oraș, către un centru care se ocupă cu așa ceva.

Dat fiind că sunt numeroase modele de imprimante, unele chiar multifuncționale, cu costuri care pot varia de la câteva sute de lei, la câteva mii (acestea din urmă fiind de cele mai multe ori alese pentru companii mici sau mari), cum o alegi pe cea mai bună pentru tine?
1. Pentru început trebuie să știi că, din punct de vedere al tehnologiei utilizate, există două tipuri de imprimante: imprimante laser și imprimante inkjet.

Cum se diferențiază un model față de celălalt?

Imprimanta inkjet este aceea care utilizează cerneala pe care o împrăștie pe foaia de hârtie prin intermediul a mii de duze minuscule, redând imaginea ce se dorește a fi printată.

Imprimanta cu laser, utilizează în schimbul cernelii lichide o variantă praf, pe care îl transformă în imagine prin topire.
2. Prețul unei imprimante inkjet, în funcție de caracteristicile sale, poate varia extrem de mult. Și nu doar caracteristicile sunt cele care dictează prețul, ci și calitatea imaginii redate pe hârtie. De altfel, din acest punct de vedere, al calității, imprimantele inkjet sunt considerate a fi mult mai bune decât cele cu laser, mai ales dacă se aduce în discuție printarea unor poze.

Tot la capitolul imprimantă inkjet trebuie menționat că aceste, în general, au cel puțin un cartuș cu cerneală colorată și unul cu cerneală negru, precum cele de aici, cerneluri pe care le combină în vederea creări pe hârtie a imaginii din calculator. Cu toate acestea, sunt și imprimante inkjet prevăzute cu câte un cartuș pentru fiecare culoare în parte, iar cele cu performanțe deosebite, care printează imagini excelente, au până la 6 sau mai multe cartușe.
3. Imprimantele cu laser sunt extrem de apreciate atunci când se are în vedere un volum mare de documente ce trebuiesc imprimate pe hârtie. Acestea reușesc performanța de a printa mai multe pagini decât cea mai mare imprimantă inkjet. Totodată, un alt avantaj al acestei tehnologii îl reprezintă rapiditatea cu care își face treaba.

Imprimantele cu laser sunt de două feluri: alb negru și color. Cele alb negru, după cum era de așteptat, nu printează decât documente în alb și negru, în timp ce celelalte au posibilitatea să imprime atât imagini colorate, cât și imagini alb negru. Acestea din urmă, ca și cost, sunt mai scumpe decât cele care au nevoie doar de un cartuș negru, în plus, sunt și mai voluminoase.

De asemenea, imprimantele cu laser alb negru pot avea prețuri diferite în funcție de rapiditatea de procesare a comenzii.
În concluzie, dacă ai nevoie de o imprimată acasă, pe care să o utilizezi ocazional, strict pentru listarea documentelor word atunci imprimanta cu laser este cea mai potrivită. De fapt, ea se potrivește foarte bine și într-un birou, cu condiția de a nu cere performanțe în privința pozelor imprimare pe hârtie. În acest caz mult mai bună ar fi cea cu inkjet.

De asemenea, mai trebuie precizat și faptul că o imprimantă poate veni la pachet cu mai multe funcții, precum cea de fax, scaner.
sursa foto: itsjacqueline.wordpress.com

Lasă un Comentariu...

*