7 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când îți cauți o nouă mașină de spălat rufe

Dacă vrei să renunți la vechea mașină de spălat rufe în favoarea uneia mai moderne sunt câteva lucruri cărora ar trebui să le acorzi o atenție deosebită.

7-lucruri-la-care-trebuie-sa-fii-atent-atunci-cand-iti-cauti-o-noua-masina-de-spalat-rufe

Dat fiind că în prezent mașina de spălat rufe nu se mai rezuma strict doar la spălatul rufelor, ci și la timpul de spălare, felul cum le spală, cât energie electrică consumă în timpul în care este pusă în funcțiune și nu în ultimul rând felul cu arată, iată care sunt cele 7 criterii în funcție de care ar trebui să cumperi o mașină de spălat.
Piața electrocasnicelor vine în atenția utilizatorilor cu o gamă vastă de produse, cu mașini de spălat cu încărcare frontală, cum sunt cele de aici, sau cu încărcare verticală, cu volum mai mic sau, din contră, cât să speli lenjerii pentru un întreg hote, cu funcții smart sau cel puțin de bază și cu design extrem de atrăgător care să se potrivească locuințelor moderne.

Astfel, fiecare aspect enunțat mai sus, pe lângă faptul că-ți poate aduce un mare beneficiu, poate influența semnificativ și costul de achiziție.
În concluzie, la ce trebuie să fii atent astfel încât să obții un raport calitate preț satisfăcător?

1. Așa cum spuneam, sunt două categorii mari de mașini de spălat rufe, cu încărcare frontală sau cu încărcare verticală. În funcție de spațiul de care dispui poți alege între una și cealaltă.

O mașină de spălat obișnuită, cu încărcare frontală are dimensiuni ce poate varia între 60 și 70 cm.

Așadar primul lucru pe care are trebui să-l faci este să măsori spațiul de care dispui sau mai bine zis locul unde intenționezi să montezi mașina. Fie că optezi să o instalezi în baie, bucătărie sau într-un spațiu special amenajat, precum o cameră tehnic, dimensiunea este importantă atâta timp cât vrei să te bucuri de confortul spațiului. De asemenea, gabaritul mașinii de spălat rufe ar trebui ales și în funcție de căile de acces. Iar această regulă nu exclude nici mașinile de spălat vase ca acestea sau frigiderele ori aragazurile. Degeaba i-ai rezervat unuia dintre aceste electrocasnice 70 cm în într-un anumit spațiu dacă el nu poate fi introdus pe ușa mult prea îngustă. La toate acestea ar trebui să mai ții seamă și de posibilitatea deschiderii ușii fără să o lovești de vreun obstacol.

2. Atâta timp cât mașina de spălat rufe va fi la vedere și în apropierea unor zone cu trafic intens, un alt aspect care ar trebui să te preocupe este nivelul de zgomot pe care aceasta îl va produce. Totodată, de multe ori, dacă picioarele mașinii de spălat rufe nu sunt reglate corespunzător și mai sunt și așezate pe o suprafață rece, precum gresia, în timpul stoarcerii zgomotul va fi foarte deranjant, iar tu vei avea impresia că-n orice moment mașina ta își va lua zborul. Așadar, caută informații despre cât de silențioasă este și ia măsuri în privința pardoselii.

De asemenea, dacă aceasta va fi extrem de vizibilă și niciun musafir nu va întârzia să o vadă în momentele în care te vizitează nu ar fi rău să cauți un model de mașină de spălat rufe cât mai modern, care să se potrivească cu stilul locuinței tale, poate chiar una colorată sau built in.

3. Volumul mașinii de spălat rufe este un alt criteriu decisiv atunci când vrei să-ți cumperi o nouă mașină de spălat rufe, mai ales dacă familia ta este numeroasă. În general, cele cu încărcare frontală beneficiază de o capacitate mai mare de încărcare, motiv pentru care poate nu ar fi rău să cauți un model de acest fel.

4. Am vorbit de dimensiuni, nivel de zgomot, volum și aspect, dar nu trebuie omis nici bugetul. Chiar dacă nu dispui de o sumă considerabilă pentru a-ți achiziționa ultimul model de pe piață, trebuie să știi că acest lucru nu înseamnă că te vei alege cu o mașină de spălat rufe proastă. De multe ori prețul nu face referire la performanțele mașinii, ci mai degrabă la numărul de funcții cu care este dotată, la brand și mai ales la design. De pildă, doar pentru că nu optezi pentru un model trendy, cu flori sau alte decorațiuni, ci alegi varianta clasică albă, poți scuti bani frumoși din această investiție.

5. Decât să optezi pentru o mașină de spălat împopoțonată uită-te mai degrabă către un model care să nu consume foarte multă energie electrică, să fie inclusă în clasa A+. Și la acest capitol se pare că tot mașinile cu încărcare frontală sunt cele care câștigă o bilă albă. În plus, dacă sunt prevăzute și cu o funcție de tipul Energy Start, acestea pot consuma cu până la 30% mai puțin curent decât modelele care nu dispun de ea.

6. Dacă ești părinte petele nu mai sunt nicio noutate pentru tine. De altfel, poate acesta este și motivul pentru care ai vrea să-ți schimbi mașina de spălat rufe. În aceste condiții caută acele modele care dispun de funcții de spălare anti pete.

7. Nu în ultimul rând, dacă ai multe haine delicate și acest reper te poate ajuta în selectarea mașinii de spălat rufe. Numeroase modele vin la pachet cu o funcție dedicată lor, însă nu ar trebui să pierzi din vedere aspectele amintite mai sus.

Lasă un Comentariu...

*