6 electrocasnice mici pe care orice bucătărie ar trebui să le aibă

Fie că ești o gospodină cu experiență sau doar o amatoare, că te poți lăuda cu o bucătărie super încăpătoare sau, din contră ai de-a face cu una modestă ca și suprafață, sunt câteva obiecte pe care ar trebui să le păstrezi în acest spațiu, iar electrocasnicele mici ca acestea fac parte din lista de priorități.

6 electrocasnice mici pe care orice bucătărie ar trebui să le aibă

Dacă am avea posibilitatea cu siguranță chiar și o bucătărie de masterchef ar deveni neîncăpătoare pentru câte obiecte ne-am dori să depozităm în sertare, dulapuri și rafturi suspendate, însă atunci când spațiul devine un impediment trebuie să ne rezumăm la strictul necesar. Ori, pentru ca treaba în bucătărie să meargă bine poate ar fi mai bine să te rezumi totuși la doar șase electrocasnice mici, iar acestea să fie: un mixer, un blender, un toaster, o cafetieră, un fierbător și un storcător de fructe.
Ne-am oprit asupra acestora datorită faptului că pe o parte, în funcție de model, pot ocupa puțin spațiu în bucătărie, pe de alta sunt foarte utile atunci când vrei să gătești, când vrei să pregătești mâncăruri și băuturi mai puțin comune.
1. O bucătărie fără mixer este ca un copac fără frunze. Creme de prăjituri, maioneză, albușuri bătute spumă, toate aceste produse le-ai putea realiza și fără mixer, dar ce ar însemna pentru brațele tale amestecul în continuu al acestora? În funcție de spațiul de care dispui poți opta pentru un mixer de mână, mai mic și mai ușor de depozitat sau de unul mai complex. Cel din urmă poate fi foarte util dacă obișnuiești să faci prăjituri cu regularitate.

2. Nici blender-ul nu este un aparat electrocasnic mic de care să te lipsești. De mână sau clasice, cu recipiente în formă de cană termorezistentă, aceste blendere îți pot deveni cele mai bune prietene în bucătărie. Pe lângă maioneza cu ou crud realizată în fix 2 minute, poți prepara diferite piureuri, ideale pentru cei mici, sosuri excelente sau supe creme delicioase. În plus, blenderul l-ai putea folosi pentru măcinarea boabelor de cafea, pentru realizarea unor smoothie-uri sau milkshake-uri foarte sănătoase și răcoroase pe timp de vară. Astfel, prezența și utilizarea lui va crea dependență în bucătărie, fie că ești genul de persoană căruia îi plac mâncărurile clasice, fie că îți place să încerci tot timpul ceva nou.

3. Dacă nu obișnuiești să sari peste micul-dejun, în diminețile când ești pe fugă, un toaster te poate salva de la impas. O felie de pâine prăjită cu unt, un pahar cu suc sau o cafea și ești gata de drum. Tot la acest mic aparat electrocasnic poți pregăti sandviciuri delicioase, sau pâinea odată prăjită o poți transforma într-o apetisantă bruschetă cu roșii, usturoi și puțin busuioc. Aceeași pâine prăjită poate deveni crutoane pentru supa cremă de ciuperci sau țelină.

4. Și pentru că tot vorbeam de micul-dejun, parcă nicio zi nu este bună dacă nu începi dis de dimineață cu o cafea. Chiar dacă unii preferă cafeaua la ibric, cea făcută la cafetieră este mult mai concentrată și mai ușor de realizat, căci până te speli pe dinți cafeaua este gata. Să nu mai vorbim de modelele ce pot fi programate de seara astfel încât dimineața să bei cafeaua perfectă, nici prea rece nici prea fierbinte. În plus, în eventualitatea unei petreceri, la cafetieră poți prepara mai multe cafele, pentru toți invitații, iar când vine vorba de spălat ceștile zațul de cafea nu-ți va mai da bătăi de cap.

5. Dacă nu ai încercat până acum un fierbător nu cred că-i vei simți prea mult lipsa, însă dacă deja ai testat unul știi foarte bine cât de util îți poate deveni în bucătărie. Apa se fierbe mult mai repede decât la aragaz, iar ceaiul poate fi gata doar în câteva secunde.

6. Ultimul, dar nu cel din urmă, este storcătorul de fructe. Poate că unica lui funcționalitate te împiedică să iei o decizie cu privire la alocarea unui loc permanent în bucătărie ta, însă pentru simplu fapt că într-un pahar primești o porție concentrată de sănătate, credem că este important să ai un asemenea aparat în casă, ba, mai mult, să încerci să-l utilizezi cât mai des posibil.
Pentru noi acestea sunt cele mai importante electrocasnice mici. Tu ce părere ai? Ai schimba vreunul dintre ele?

Lasă un Comentariu...

*