5 motive care te vor determina să iei o mașină de spălat vase

Cu toate că mașinile de spălat vase nu se află pe lista noastră de electrocasnice obligatorii, cuptoarele și frigiderele fiind considerate mult mai importante, ele ar trebui luate în seamă mult mai des.

5 motive care te vor determina sa-iei o masna de spalat vase (1)

Picture 1 of 3

Asemenea celei de spălat rufe, de exemplu, mașina de spălat vase vine la pachet cu niște beneficii greu de neglijat, pe care din moment ce le-ai testat, cu greu ai putea să te mai lipsești de ele. Noi îți vom prezenta 5, cele mai importante 5 beneficii ale unei mașini de spălat vase.

1. Mașina de spălat vase te ajută să economisești timp

Fie că îți place sau nu, că ai timp sau nu, vasele se tot adună în chiuveta de bucătărie și trebuie, la un moment dat, să le speli. Cu ajutorul unei mașini de spălat vase scapi de această povară. Apeși pe un buton și problema se rezolvă simplu și eficient.

Ea este un bun de care o să te bucuri peste măsură mai ales atunci când ai oaspeți, iar în urma lor rămâne cel puțin un set de farfurii de spălat, nenumărate pahare și cești și cât și mai câte.

2. Mașina de spălat vase este te ajută să economisești bani

Chiar dacă investiția de început este una consistentă, în timp cheltuiala cu acest electrocasnic se va amortiza, și asta pentru că o mașina de spălat vase consumă mult mai puțină apă decât ai folosi tu pentru a spăla individual fiecare castron, tavă, cratiță sau farfurie. Acest lucru a fost dovedit prin teste, iar unul dintre motive este acela că puțini oameni obișnuiesc să oprească robinetul atunci când aplică detergentul pe un recipient și insistă cu frecatul pentru îndepărtarea unor depuneri de mâncare.

Cu privire la energia electrică, chiar dacă trebuie să utilizezi curent pentru spălarea vaselor, prin achiziția unui model ce face parte dintr-o clasă energetică A+, asemenea celor de aici, consumul va fi unul destul de avantajos, mai ales dacă te raportezi la timpul liber de care te poți bucura alături de familie.

3. Ai pielea protejată

Fie că în casa ta este instaurată regula: fiecare își spală farfuria sau această misiune revine unui singur membru, două lucruri sunt certe – vor dispărea discuțiile cu privire la al cui este rândul să spele vasele, iar mâinile vor fi protejate, vor rămâne fine și catifelate, în loc de aspre și crăpate.

4. Igienă sporită

Poate unul din cele mai importante motive pentru care se merită să-ți iei o mașină de spălat vase este acela că aceasta și dezinfectează. Se știe deja despre chiuveta din bucătărie că ar fi o zonă numai bună pentru ca microbi să se dezvolte și să se înmulțească, însă aceasta problemă ar putea fi remediată cu ajutorul mașinii de spălat vase care. Astfel, aceasta pe lângă faptul că spală vasele, le și dezinfectează prin utilizarea apei la temperatură ridicată. Totodată, se poate utiliza și un detergent special pentru exterminarea germenilor.

5. Mai mult spațiu

Da, cu ajutorul unei mașini de spălat vase poate pierzi spațiu pe care i-l oferi, dar câștigi spațiu când vine vorba de farfurii și pahare. Atât vasele murdare, cât și cele curate pot sta foarte bine direct în mașina de spălat vase. Partea și mai plină a paharului este că vasele murdare nu vor mai sta la vedere, în chiuvetă sau pe blatul mobilei de bucătărie, ci vor merge direct în mașina de spălat vase, iar pe cele curate nu trebuie să le mai etalezi pe cârpe până se usucă.

Pe lângă aceste motive, faptul că mașina de spălat vase poate spăla și alte obiecte decât vasele, precum și că ea aduce un plus valoare locuinței sunt alte motive pentru care chiar ar trebui să-ți iei un astfel de obiect. Mașina de spălat vase nu numai că în cazul în care vrei să închiriezi locuința cuiva te ajută să ridici prețul, dar va face ca bucătăria ta să fie și mult mai atrăgătoare.

 

Sursa foto: arctic.ro

Lasă un Comentariu...

*