5 electrocasnice care te vor ajuta să gătești mai bine

Oricine iubește să gătească are nevoie de o serie întreagă de lucruri și ustensile. Desigur, toate acestea, dar și multă liniște vor duce la bun sfârșit rețeta perfectă, cu un gust desăvârșit.

kitchen

Orele petrecute în bucătărie, gătind, trebuie să devină o adevărată plăcere pentru orice gospodină. Cu ajutorul unor electrocasnice bune mâncarea va fi gătită mai ușor, iar gustul va fi cel pe care îl aștepți.

Iată mai jos 5 electrocasnice care te vor ajuta să gătești mai bine: 

1. Storcător de fructe – atunci când iubești sucurile de fructe preparate în casă nu ai cum să nu ai în bucătărie un storcător de fructe, precum este acesta, cu presare la rece. Sucurile de fructe se vor prepara foarte ușor și vor fi cele mai sănătoase. Poți face amestecuri de fructe și poți realiza sucuri cu gusturi la care nici măcar nu te aștepți. 

2. Robot de bucătărie – acesta ar putea fi denumit drept un adevărat ajutor de bucătar. Toacă alimentele destul de repede și mai ales în mărimile pe care ți le dorești, pasează bine, amestecă, ba chiar mai mult de atât toacă carnea și face sosuri și maioneze. Un robot de bucătărie, pe care îl poți regăsi aici, nu ocupă un spațiu foarte mare, este foarte eficient energetic, iar în plus piesele sale pot fi curățate destul de ușor, doar cu un simplu jet de apă, așa că nu vei petrece foarte mult timp pentru spălare sau curățare.

 3. Cuptor electric – o temperatură mare și constantă, un timp mai scurt de preparare a alimentelor, reprezintă secretul unor gusturi desăvârșite. Cu ajutorul unui cuptor electric mâncarea va fi gătită mult mai bine, iar gustul și savoarea alimentelor vor fi păstrate. Cuptorul electric trebuie ales din clasa electrocasnicelor din clasa A+ de eficiență energetică și de asemenea ar fi bine să alegi un astfel de produs incorporabil, neocupând un spațiu foarte mare.

 4. Aparat de gătit cu abur – această metodă de preparare a mâncării este foarte eficientă și mai ales foarte sănătoasă. Este bine să renunțați la prăjeli și să alegeți gătirea alimentelor la abur. Asortați carnea cu multe legume în compartimentele aparatului, iar la final veți putea avea o cină așa cum v-o doriți, gustoasă și foarte sănătoasă.

 5. Blender – dacă nu ai cumpărat încă un robot de bucătărie care poate suplini chiar și această funcție ar trebui să ai un blender care pasează și amestecă alimentele destul de bine. Fie atunci când îți dorești să faci creme sau maioneze, fie atunci când prepari o prăjitură, cu ajutorul unui astfel de blender timpul de preparare va fi mult mai scurt. Iar atunci când ai un bebeluș, pasarea alimentelor este obligatorie. 

Cu ajutorul electrocasnicelor de mai sus alimentele vor fi preparate mult mai repede și mai bine, iar gustul va fi destul de bine păstrat. Și pentru a completă lista obiectelor de mai sus, ar trebui să ai în bucătărie și o mașină de spălat vase, ușurându-ți astfel mult munca, spălând foarte bine toate recipientele pe care le-ai folosit la prepararea mâncării.

Lasă un Comentariu...

*