5 aplicații pe care trebuie să le ai în telefon dacă ești pasionat de fotografie

Sursa: Shutterstock

Dacă ești pasionat de fotografie, telefonul tău mobil poate fi unul dintre cele mai valoroase instrumente cu care poți lucra. Cu ajutorul aplicațiilor potrivite, poți captura, edita și partaja imagini unice de oriunde. În articolul următor vei afla care sunt câteva dintre cele mai bune aplicații pe care ar trebui să le ai pe smartphone dacă ești fotograf profesional sau doar un amator de artă și frumos.

1. Lightroom

Această aplicație este un must-have pentru orice fotograf care își dorește perfecțiune de la fotografiile lui. Lightroom îți permite să editezi imagini cu instrumente avansate, cum ar fi ajustări selective, presetări și linii de expunere etc. Aplicația include și o cameră încorporată, aceasta funcționând de minune cu unele dintre cele mai performante modele de telefoane. O poți testa de pe un iPhone 14 PRO și cel mai probabil îți vei da seama de utilitatea ei. Potrivit recenziilor oferite de alți utilizatori, aceasta este o variantă simplă și accesibilă pentru varianta profesională a celebrului Photoshop.

2. VSCO

Dacă vrei să explorezi din ce în ce mai mult în ceea ce privește editarea grafică, trebuie să încerci acest tool excelent pentru fotografi. Aplicația include o gamă largă de presetări pe care le poți folosi pentru a face schimbi în format bulk (mai multe fotografii simultan), precum și instrumente speciale ca filtrele de lumină și culoare, curbe de intensitate și multe altele. VSCO are, de asemenea, un renume impresionant în comunitatea fotografilor, aceasta permitându-ți să îți împărtășești creațiile sau să descoperi noi idei din care să te inspiri.

3.Snapseed

Fiind potrivită atât pentru fotografii amatori, cât și pentru cei profesioniști care își doresc un tool la îndemână în orice moment, Snapseed se caracterizează ca o aplicație ușor de utilizat pentru orice. Aceasta este disponibilă și gratuit, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru studenții în domeniu care vor să exploreze noi posibilități și trenduri fără să plătească sume considerabile de bani.

4. Instagram

Deși nu este o aplicație tradițională de editare a fotografiilor, Instagram este o platformă excelentă pentru a-ți partaja fotografiile cu întreaga lume. Cu sute de milioane de utilizatori activi în mod constant, Instagram este o modalitate excelentă pentru a-ți promova munca și pentru a o face văzută de un public larg. Aplicația îți pune la dispoziție, de asemenea, o serie de instrumente de editare de bază, astfel încât să îți poți face fotografiile să arate cât mai bine înainte de a le distribui.

5. ProCamera

După cum se sugerează încă din denumirea sa, această aplicație este concepută pentru a oferi cel mai mare control asupra camerei smartphone-ului tău, ea fiind recomandată în special fotografilor profesioniști. ProCamera include funcții avansate, cum ar fi focalizarea și expunerea manuală, balansul de alb ajustabil, dar și o gamă largă de moduri și filtre de fotografiere. Aceasta reprezintă o alegere excelentă pentru fotografii care își doresc să scoată maximum de potențial de la imaginile surprinse, chiar dacă acestea nu sunt realizate cu ajutorul unui aparat special creat pentru imortalizarea momentelor.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele aplicații de fotografie disponibile pentru smartphone-ul tău. Indiferent dacă îți dorești să surprinzi imagini uimitoare, să le editezi într-o manieră profesională sau să le distribui către publicul larg, cu siguranță există un astfel de instrument digital care te poate ajuta. Cu toate acestea, ține cont că ai nevoie și de un telefon mobil performant, care să poată fotografia în detaliu și la o calitate cât mai înaltă. 

Lasă un Comentariu...

*