4 sfaturi pentru a combate canicula vara aceasta

Când spunem vară, spunem căldură și soare, deci este o provocare să ne menținem locuințele răcoroase. Sigur, ne bucurăm de vremea fierbinte la piscină, la plajă sau la un grătar cu prietenii și familia, însă căldura este mai puțin plăcută atunci când ne invadează locuințele și ne afectează confortul și somnul.

21434 - 4 sfaturi pentru a combate canicula vara aceasta

Dar iată că există mai multe metode prin care ne putem răcori casele pentru a ne simți mai în apele noastre, indiferent cât de fierbinte ar fi afară:

  1. Instalați un aparat de aer condiționat. Aceasta este metoda ideală pentru a vă răcori locuința oricând doriți. Practic, confortul deplin va depinde de o simplă apăsare de buton. În funcție de suprafața pe care doriți să o răciți, puteți avea nevoie de un aer condiționat de 9000 BTU suficient pentru o cameră mai spațioasă, în timp ce un aer condiționat 18000 BTU poate răcori cu succes întreaga locuință sau cel puțin parterul deschis al unei case.
  2. Răcorire portabilă. În cele mai multe părți ale țării noastre, în special în zonele cunoscute pentru veri foarte călduroase, cu schimbări mici de temperatură între zi și noapte, nimic nu este la fel de eficient ca aerul condiționat. Un sistem de aer condiționat performant, cum ar fi un aer condiționat Tesla, montat corect, poate fi modalitatea optimă de a vă menține confortul. Pe de altă parte, s-ar putea să spuneți că aveți un ritm zilnic destul de variat sau că petreceți foarte mult timp acasă. Poate că într-o cameră dormiți, în altă cameră lucrați, iar în altă cameră vă relaxați. Aici poate interveni aparatul portabil, care nu este cu nimic mai prejos decât un sistem convențional de aer condiționat. Chiar și unitățile portabile pot regla foarte bine temperaturile aerului. În plus, unitățile portabile sunt adesea destul de accesibile, astfel încât un singur aparat de aer condiționat portabil vă poate menține confortul, chiar și când temperatura depășește 32 de grade Celsius.
  3. Deschideți ferestrele. În funcție de ora din zi, simpla deschidere a unei ferestre poate face diferența. Atunci când afară este o adiere ușoară, deschiderea unei ferestre sau a tuturor ferestrelor din casă poate furniza un flux constant de aer care va răcori întreg spațiul. Cu toate acestea, deschiderea ferestrelor nu este întotdeauna o soluție bună. Dacă aerul exterior este fierbinte și nu se simte nicio adiere, deschiderea unei ferestre nu va îmbunătăți temperatura interioară. În plus, dacă soarele se află în fața ferestrei, cel mai indicat este să închidem ferestrele. În loc să ținem ferestrele deschise în permanență, trebuie să ne concentrăm pe cele mai răcoroase momente ale zilei, cum ar fi dimineața foarte devreme și peste noapte.
  4. Folosiți ventilatoare. Un ventilator standard sau un ventilator permanent poate fi o modalitate excelentă de a circula aerul din locuințele noastre. Mai ales pentru cei care nu doresc să investească sume mari de bani în sisteme de aer condiționat, cum ar fi cei care stau în chirie, un ventilator poate fi foarte eficient în a menține confortabilă temperatura interioară. Un ventilator poate fi amplasat oriunde în apropierea unei prize, facilitând distribuirea aerului prin toată locuința. De asemenea, ventilatoarele sunt portabile, deci le puteți deplasa dintr-o cameră în alta, în funcție de necesități.

Ceea ce mai puteți face, în special dacă locuiți la casă, este să îmbunătățiți planul grădinii. Amenajarea spațiului exterior înseamnă mai mult decât o grădină frumoasă, iar atunci când este gestionată corespunzător, amenajarea grădinii poate face o mare diferență în ceea ce privește temperatura din interiorul casei în timpul verii. Copacii pot fi o sursă excelentă de umbră, având un impact semnificativ asupra cantității de soare care pătrunde în locuințele noastre. Atunci când sunt plantați în poziția corectă, copacii pot bloca lumina soarelui în cele mai fierbinți momente ale zilei, împiedicând temperaturile să devină insuportabile. Plantarea unor copaci deja maturi sau a unor pomi fructiferi care își dezvoltă coroana destul de repede vă poate oferi confortul termic de care aveți nevoie în mijlocul verii.


Lasă un Comentariu...

*