2 lucruri de nelipsit din bucătărie dacă îți dorești să slăbești

Cei mai mulți dintre noi ne dorim să slăbim și, adesea, ne dorim cu atât de multă ardoare să slăbim încât recurgem la metode nesigure. Mascate cu denumiri de diete de slăbit, diete disociate, diete de balerine sau de militari, toate aceste metode de pierdere a kilogramelor în plus vin, de cele mai multe ori, cu efecte secundare adverse. Sigur, sunt multe persoane care jură că au slăbit mâncând o zi numai cartofi și a doua zi numai banane, așa cum sunt și persoane care susțin că au slăbit mâncând doar cartofi prăjiți. Cu excepția situațiilor în care medicul personal vă recomandă o anumită dietă ca metodă adjuvantă pentru tratarea unei afecțiuni, dietele nu sunt și nu vor fi niciodată metode de pierde a kilogramelor în plus.

Pentru că tot am menționat efectele secundare adverse, atunci ar trebui să le menționăm pe principalele și anume posibilitatea de 95% să vă îngrășați mai mult la scurt timp după ce cântarul v-a arătat că ați slăbit, apariția a numeroase probleme de sănătate care se instalează din cauză că vă supuneți corpul la carențe de polivitamine, iar în cazul femeilor, dispariția sau iregularitatea ciclului menstrual sunt, de asemenea, foarte posibile.

Ar trebui, totuși, să menționăm și faptul că nu toate dietele sunt dăunătoare. Dimpotrivă, sunt și diete pe care chiar ar fi recomandat să le adoptăm pentru a ne bucura de o viață mai sănătoasă, și anume dieta mediteraneană, dieta Paleo cu mici excepții și dieta ketogenică doar în cazul pacienților care au primit această recomandare din partea medicului. Intermittent fasting (post negru) este o altă modalitate sigură de a pierde kilogramele în plus, care oferă și beneficii minunate organismului și stării noastre de bine, atât timp cât ne simțim bine atunci când suntem în perioada de fasting.

Pentru că nu dietele miraculoase de slăbit ne vor ajuta să scăpăm odată pentru totdeauna de kilogramele în plus, ci un stil sănătos de viață, iată lucrurile de care avem nevoie pentru a fi siguri că vom câștiga lupta cu cântarul:

  1. Slăbitul începe în bucătărie. Este 100% recomandat să facem mișcare în fiecare zi, indiferent că este sub formă de plimbări la pas, mers pe jos, alergat, înot, yoga sau mers la sală. Dar trebuie să fim conștienți că sportul este o metodă adjuvantă de a slăbi, nu este nicidecum metoda principală prin care să slăbim. Cu alte cuvinte, facem sport pentru a fi sănătoși, pentru a consuma mai multă apă, pentru a ne diminua apetitul exagerat pentru mâncare, pentru a dormi mai bine și pentru a ne asigura longevitatea. Matematic vorbind, sportul contribuie prea puțin la pierderea directă a kilogramelor în plus, și asta pentru că un kilogram de grăsime înseamnă aproximativ 7000 de calorii, iar pentru a arde 7000 de calorii trebuie să facem foartă multă mișcare, ceea ce este aproape imposibil. Prin urmare, deficitul caloric trebuie să apară în bucătărie. Trebuie să ne împrietenim cu unele electrocasnice cum sunt cele de aici, începând cu un cântar de bucătărie și continuând cu altele care să ne ajute să gătim mâncarea fără să îi pierdem nutrienții. Pentru un slăbit sănătos, restricția de calorii va fi de 500, așa că dacă până acum obișnuiați să consumați 2500 de calorii pe zi, mesele vor trebui să se încadreze în 2000 de calorii. Va trebui, de asemenea, să vă obișnuiți să citiți etichetele tuturor alimentelor pe care le consumați pentru a vedea ce valoare energetică au. Veți fi surprinși să observați că un mic dejun copios și sănătos care poate consta din ou fiert, sendviș cu brânză și șuncă slabă și legume proaspete nu este la fel de caloric ca o pungă de pufuleți sau cipsuri.
  2. Hrana sănătoasă este cheia slăbitului. Dacă doriți cu disperare să slăbiți, asta nu înseamnă să ciuguliți. Puteți mânca foarte bine și foarte delicios, fără să râvniți la mâncare tot timpul, dacă veți opta pentru hrană sănătoasă. Asta înseamnă să respectați acea piramidă alimentară care ni s-a predat în școală, și anume să consumați cât mai multe fructe și legume proaspete, cereale integrale, proteine din surse excelente, dar și să reduceți consumul de sare, de zahăr și de grăsimi. Un slowcooker sau un multicooker cum veți găsi aici vă va ajuta să slăbiți, să vă bucurați de o sănătate de fier și asta fără să petreceți ore în șir în fața aragazului.

Cele mai multe persoane își petrec toată viață respectând diete de slăbit care nu le oferă rezultate definitive. Singura modalitate care oferă un rezultat definitiv constă într-un stil de viață sănătos. Doar așa, la un moment dat vom încăpea în haine, ne vom simți minunat, vom avea energie nelimitată și nici nu va mai trebui să ne cântărim sau să citim câte calorii are alimentul pe care îl ținem în mână. Și, mai apoi, știți cum se spune – iubește-te pe tine însuți suficient de mult încât să adopți un stil de viață sănătos.


Lasă un Comentariu...

*