Trucuri de organizare a întregii case de la Marie Kondo

Este acea perioadă a anului în care mulți dintre noi începem sau continuăm curățenia de toamnă, din dorința de a scăpa de tot praful acumulat în timpul verii, dar și de lucrurile pe care le-am împrăștiat în toate camerele, fiind mereu grăbiți să ieșim în aer liber sau să ne întâlnim cu prietenii. Iată că zilele mai scurte și mai friguroase ne îndeamnă să ne curățăm și să ne organizăm locuințele pentru ca iarna să ne prindă pregătiți. La cine altcineva să apelăm pentru inspirație în organizarea locuințelor noastre dacă nu la Marie Kondo?

Trucuri de organizare a întregii case de la Marie KondoIată, așadar, 4 trucuri de organizare a întregii case inspirate de Marie Kondo pe care le puteți aborda în această curățenie de toamnă:

Sortați-vă cărțile după culoare

Dacă iubiți lectura, atunci s-ar putea să aveți teancuri de cărți împrăștiate prin toată casa. Totuși, dacă vă veți organiza cărțile după culoare, veți ști întotdeauna unde să le puneți, plus că biblioteca va fi mai plăcută din punct de vedere vizual. Marie Kondo este de părere că fiecare articol din locuințele noastre ar trebui să aibă un loc numai al lor. Sortând cărțile după culoare în loc să le sortați după ordinea alfabetică sau gen, veți reuși să gestionați cu mai multă ușurință cărțile care vă fac viața mai frumoasă.

Decorați interiorul dulapurilor

În timpul sezonului rece, dulapurile noastre tind să se aglomereze cu pulovere voluminoase, cu blugi, șosete groase, iar în pantofar avem doar cizme, ghete și bocanci. Marie Kondo crede că dulapul este mai mult decât o unitate de depozitare și ne îndeamnă să ne transformăm dulapurile într-un spațiu privat, estetic și ordonat. După ce ați împăturit hainele pentru noul sezon, nu vă rămâne decât să vă împrospătați spațiul. Un suport pentru prosoape deasupra ușii este o soluție excelentă de depozitare pentru eșarfe și fulare. Vă puteți organiza gențile și poșetele în pungi mai mari sau în cutii de depozitare pentru a fi mai compacte. Veți găsi în magazinul euroartonline.ro o varietate de cutii din lemn, cutii din carton și pungi de cadou de diferite dimensiuni pentru depozitarea ușoară și rapidă a tuturor lucrurilor pe care le dețineți în dulap, de la ciorapi fini, costume de baie și până la genți și portfarduri. Iar dacă vă rămâne un raft sau un spațiu gol, lipiți o fotografie preferată sau un citat inspirațional care să vă motiveze de la prima oră a dimineții.

Depozitați accesoriile în tăvi

Atunci când ne facem ordine în dulapuri, întâmpinăm un mare obstacol, și anume accesoriile. În general, facem dezordine pentru că nu punem la locul lor lucrurile pe care le-am folosit. Acest lucru este valabil atât în ceea ce privește hainele, accesoriile, bijuteriile, dar și ingredientele din bucătărie. Atunci când căutați opțiuni de depozitare, optați pentru acele soluții care reduc efortul de a pune și de scoate lucrurile de care aveți nevoie. Cu ocazia acestei curățenii generale de toamnă, organizați-vă toate micile articole, de la clame de păr, elastice, cleștișori și până la cercei, brățări și parfumuri folosind tăvi din lemn. Le puteți găsi pe euroartonline.ro și le puteți așeza pe masa de toaletă sau în interiorul dulapurilor. Organizarea bijuteriilor în tăvi de lemn va ușura alegerea bijuteriilor dimineața, dar și depozitarea lor la venirea acasă.

Organizați-vă articolele de toaletă în coșuri și cutii frumoase

Cu timpul, majoritatea  dulapurilor din casa noastră nu își mai îndeplinesc rolurile inițiale. În dulapul cu așternuturi ajungem să depozităm produse de igienă corporală, iar în dulapul din baie avem mult prea multe produse cosmetice, detergenți și chiar medicamente. Un motiv pentru care mulți dintre noi nu reușim să facem niciodată ordine are legătură cu excesul de lucruri pe care le deținem. Prin urmare, înainte de a cumpăra lucruri noi, vedeți dacă nu le dețineți deja și cumpărați doar ceea ce aveți nevoie. Apoi, folosiți tot felul de recipiente frumoase pentru a vă organiza lucrurile pe care le dețineți. Un pahar simplu și frumos este ideal pentru depozitarea pensulelor de machiaj, în timp ce cutiile din pânză sunt ideale pentru organizarea dulapului cu așternuturi.

Lasă un Comentariu...

*