Tapet pentru orice încăpere

Dacă vrei să faci o schimbare în locuința ta, fără prea mare cheltuială, nenumăratele modele, culori și tipuri de tapet reprezintă alegerea ideală. Foarte popular, tapetul este o alternativă de decorare și finisare a interiorului demnă de luat în calcul. Se pot găsi diferite tipuri de tapet, iar alegerea acestuia depinde de spațiul în care dorești să îl aplici.

Tapet (1).jpg

Picture 1 of 5

Majoritatea persoanelor au început să aleagă tapetul pentru a-și amenaja locuința într-un mod cât mai original și creativ. El reprezintă o soluție rezistentă și modernă pentru pereții casei, însă trebuie ales cu grijă pentru a se încadra în fiecare încăpere. Dacă apelăm la tapet, este bine de știut că el se aplică mult mai repede decât vopseaua, este mai puțin costisitor, dar și mai sănătos. Și fiindcă este atât de căutat, specialiștii au dezvoltat o gamă largă de tapet. Așadar, dacă pășești în magazine vei găsi tapet lavabil, anti insecte, tapet care respira și o mulțime de alte modele care ne oferă soluții atât pentru personalizarea spațiului în care locuim, dar și pentru un mediu sănătos.

În ceea ce privește designul, într-o cameră mică este recomandat un tapet cu model discret, în culori deschise și imprimeuri fine, de mici dimensiuni, fiind de evitat modelele încărcate deoarece creează impresia de spațiu aglomerat. În astfel de încăperi este indicat să apelezi la taptul lucios sau cu reflexe metalice, deoarece oferă iluzia unui spațiu larg. Există și posibilitatea de a decora doar unul dintre pereții camereu cu tapet. Se va scoate în evidență o anumită zonă a camerei, ceea ce va da un plus de originalitate camerei.

Pentru fericiții proprietari ai unei camere mari, nu există prea multe restricții. Poți alege dintr-o gamă mai variată de culori și modele de tapet și se pot combina, de asemenea, zone cu nuanțe mai complexe de tapet cu unele în tonuri mai discrete. Atenție la lumină! Dacă anumite culori arată bine într-o cameră însorită, aceleași modele vor părea mohorâte într-o încăpere orientată spre nord. Pentru aceste camere mici și orientate spre nord, optați pentru un tapet în nuanțe deschise și luminoase, precum roz, alb, auriu, crem, orange sau galben. Pentru camerele orientate spre vest, specialiștii recomandă nunațe de roșu, gri sau galben. Pentru cele orientate spre est alegeți culorile pastelate, iar pentru cele orientate spre sud, albul, rozul, griul sau verdele deschis sunt alegerea ideală. În aceste camerele luminoase se poate folosi orice culoare, însă trebuie avut grijă la acele nuanțe care ar putea părea excesiv de luminoase atunci când mai bate și soarele, de exemplu galben, auriu sau alb crud.

Pentru camerele cu înălțime redusă, alege tapet cu linii verticale, deoarece acesta dă senzația că alungește pereții, iar pentru cele cu dimensiuni reduse, optați pentru un tapet cu linii orizontale, model care mărește vizual spațiul.

Dacă ai pereți cu multe ferestre, uși sau prize, alege un tapet cu model uni sau imprimeuri discrete, deoarece imprimeurile mari vot fi segmentate în mod repetat, devenind inestetice. Pentru a știi care este necesarul de tapet, calculează suprafața de acoperit în metri pătrați și adaugă un surplus de maximum 20% pentru eventuale pierderi și decupaje greșite ale produsului.

Oricât de încrezător ești în gusturile tale și oricât de mult crezi că poți lua cea mai bună alegerea în privința modelului de tapet ales, îți recomand să consulți specialiștii din magazinele de specialitate. Ei îți pot oferi sfaturile potrivite legate de tipul de tapet ales de către tine. Astfel, vei fii sigur/ă că tapetul ales este cel mai potrivit pentru spațiul locuinței tale.

 

Lasă un Comentariu...

*