În data de 31 august 2017 s-au împlinit 20 de ani de cât prințesa Diana, supranumită și ”prințesa inimilor” s-a stins într-un accident teribil care încă mai este pus sub semnul întrebării. Lady Di a fost și va rămâne una dintre cele mai influente personalități feminine ale secolului XX, intrând în istorie prin frumusețea sa naturală, eleganță, bunătătate și uneori chiar naivitate copilărească. Tocmai aceste calități ale sale au dus-o pe culmile celebrității, chiar dacă ea nu și-a dorit niciodată acest lucru, și au transformat-o într-un model de urmat. Prințesa Diana s-a remarcat în mod special prin participarea la acțiunile caritabile, prin implicarea în lupta împotriva virusului HIV și prin oferirea sprijinului necondiționat persoanelor care sufereau de lepră sau cancer.
Lady Di a fost iubită de tot mapamondul, iar moartea ei a fost plânsă de milioane de oameni. Imaginea prințesei Diana nu a pălit cu timpul, ci a fost menținută aprinsă prin intermediul amintirilor, al numeroaselor interviuri sau al cărților scrise despre viața sa. Dovadă a faptului că Lady Di continuă să fie ”prințesa inimilor” este omagiul adus de fiecare persoană în parte în ziua în care s-au împlinit 20 de ani de la regretatul accident. Miile de buchete de flori depuse de trecători în fața palatului londonez, lumânările aprinse, lacrimile amare în amintirea prințesei nu fac altceva decât să ne aducă aminte de frumoasa prințesă. Cei doi prinți au ținut să îi aducă un omagiu mamei lor și s-au plimbat timp de o oră, pe o ploaie torențială, în grădina cu flori albe de la Palatul Kensington, flori plantate special în amintirea sa. În plus, cei doi prinți, William și Harry, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor caritabile pe care Lady Di le susținea tocmai pentru a întări angajamentul făcut de mama lor.
Un omagiu mai puțin obișnuit a reușit să iasă în evidență și să stârnească controverse în rândul britanicilor. Este vorba de o pictură murală cu chipul Prințesei Diana, realizată pe parcursul a 5 zile de 14 voluntari englezi. Pentru această pictură murală s-au folosit petale de flori și materiale naturale, iar rezultatul este unul cel puțin surprinzător. În timp ce unii britanici susțin că acest gest este frumos și reprezintă un adevărat omagiu pentru cea care a fost alături de oamenii de rând, alții susțin că pictura murală este o insultă la adresa prințesei. Un lucru care a mai atras atenția a fost locul în care a fost amplasat – în mijlocul unei piețe de legume. Cu toate acestea, portretul din flori al prințesei a atras cu siguranță atenția multor persoane care merg special în piață pentru a face o poză cu controversatul portret.
Am o experiență de peste 5 ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.
Sunt o persoană perfecționistă și creativă în același timp, îmi place să evoluez din punct de vedere profesional, motiv pentru care particip des la evenimente sau cursuri ce au ca temă scrierea creativă. Pun întotdeauna accent pe calitatea și originalitatea unui articol, iar documentarea intensă face parte din ritualul meu de scriere a unui articol. Sunt o persoană organizată, iubesc articolele foarte bine structurate, ce conțin informații de valoare pentru cititori. Scriu și rescriu același articol chiar și de 3-4 ori până mă asigur că este perfect, din toate punctele de vedere.