Sfaturi pentru alegerea şi îngrijirea plantelor de interior

Plante de interior 1

Picture 1 of 11

Alegerea plantelor de interior poate părea una destul de uşoară. Multe persoane vor să îşi decoreze locuinţa cu plantele preferate, astfel încât nu mai ţin cont de nevoile acestora şi dacă se pot adapta mediului casei. Pentru a avea plante de interior sănătoase, care să reziste, trebuie să le alegeţi cu grijă. Iată  câteva sfaturi pentru a avea grijă de plantele dumneavoastră şi pentru a le alege pe cele mai potrivite.

  1. Aveţi grijă de unde cumpăraţi plantele

Nu vă recomandăm să vă cumpăraţi plantele de la supermarket-uri sau din florăriile de la colțul străzii, pentru că în multe cazuri acestea nu rezistă. Mai indicat ar fi să le achiziţionaţi de la magazine de decoraţiuni sau de bricolaj mai mari. În plus, acolo beneficiaţi şi de o gamă mai largă din care puteţi alege, iar dacă aveţi nevoie de ajutor sau de lămuriri suplimentare, cu siguranţă vă puteţi baza pe angajaţii de acolo.

  1. Analizaţi condițiile climatice din locuinţă

Înainte de a cumpăra o plantă, cel mai bine ar fi să cunoaşteţi condițiile climatice ale locuinţei, atât pe timp de vară, cât și pet imp de iarnă. Măsuraţi temperatura, umiditatea şi comparaţi-le cu nevoile plantelor pe care le doriţi. De ce trebuie să faceţi acest lucru? Există specii de plante ce nu rezistă la temperaturile ridicate sau la cele foarte scăzute. Astfel,  dacă nu dispuneţi de o temperatură reglabilă în casă, ar fi bine să mai bine nu cumpăraţi unele plante.

  1. Informaţi-vă

Un alt lucru pe care trebuie să îl faceţi înainte de a cumpăra o plantă este să vă informaţi, fie de pe internet, din cărţi, reviste sau de la vecina pe care mereu aţi invidiat-o pentru florile frumoase. De asemenea, vă sfătuim să citiţi cu atenţie eticheta plantei, acolo unde veţi găsi informaţii preţioase. Dacă o anumită plantă vi se pare prea pretenţioasă sau credeţi că nu ar rezista în locuinţa dumneavoastră, atunci este mai bine să ştiţi dinainte, decât să o cumpăraţi şi să vedeţi că mediul nu îi prieşte.

  1. Tipuri de plante rezistente în casă

Daţi o căutare rapidă pe internet şi aflaţi care sunt plantele cele mai potrivite pentru interior. Cactușii, bambusul, dracaena, mușcate, ficusul, iată câteva plante care vor rezista cu siguranţă în locuinţa dumneavoastră. .

Sfaturi pentru îngrijirea plantelor:

  • Atunci când replantaţi, nu folosiţi pământul de la alte flori.
  • Folosiţi pământul potrivit fiecărei specii de plante. Chiar dacă este mai greu de găsit, efortul merită, mai ales în cazul cactuşilor şi al suculentelor
  • Plantele ce preferă lumina trebuie amplasate, evident, într-un loc cu multă lumină
  • Udaţi-le pe toate o dată pe săptămână pe timp de primăvară, iarnă şi toamnă și de 2 ori pe săptămână pe perioada verii ( bineînţeles, există şi excepţii de la regulă)
  • -Rupeţi frunzele îngălbenite, moarte, pentru ca cele vii să nu fie astfel afectate.

Aşadar, nu trebuie să vă grăbiţi în alegerea plantelor pentru casa dumneavoastră. Cu toţii am dori plante cât mai spectaculoase, însă nu toate sunt făcute pentru interior. Alegeţi plante rezistente şi nu foarte pretenţioase, mai ales dacă nu petreceţi prea mult timp acasă. Faceţi-vă temele înainte de cumpărarea unei plante şi observaţi de asemenea şi climatul casei. În acest fel, veţi avea plante sănătoase, frumoase, care vă vor aduce un plus de culoare, prospeţime în casă şi vă vor bucura ochii.

Lasă un Comentariu...

*