Lămpile de sare Himalaya – un real ajutor pentru sănătate

 

Dacă dorești să oferi un cadou cuiva drag sau vrei pentru tine un obiect decorativ, dar care să îți fie și folositor, poți opta pentru binecunoscutele lămpi de sare, ce pot fi de un real folos în ameliorarea multor afecțiuni sau boli.

Lămpile de sare Himalaya sunt de fapt bucăți mari de sare de Himalaya ce sunt așezate pe un suport de lemn, iar în interiorul lor se așează un bec cu putere mică. Pentru a fi într-adevăr autentice, sarea folosită trebuie să provină din minele Khewra din Pakistan, ce se află la poalele Munților Himalaya. Minele de sare se află la o adâncime de peste 1500 metri sub munte, astfel putem spune că se află în stare pură și nepoluată într-un procent de 99%.

Cu o vechime de peste 250 milioane de aici, sarea de Himalaya a atras atenția specialiștilor, în acest fel s-a aflat începând cu 2003 câte beneficii are pentru organismul uman și mediul înconjurător. Despre ea se spune că ar fi apărut în urma secării unei mări preistorice și are în componența ei 84 de minerale și oligoelemente benefice organismului uman. Așa a ajuns să poarte denumirea de *aur alb*.

Culoarea sării de Himalaya variază de la alb, roz sau roșu închis, acest fapt datorându-se concentrației de oxid de fier.

Efectele nocive ale aparaturii electronice și poluarea electronică pot fi anihilate printr-o metodă simplă, și anume folosirea lămpilor de sare Himalaya în încăperile din case unde avem aparatură electronică sau putem pur și simplu să o folosim în toate încăperile pentru numărul mare de beneficii pe care ni le aduce.

Beneficiile lămpilor de sare Himalaya

Este știut că dezvoltarea tehnologiei în ultima perioadă a făcut ca majoritatea caselor să fie dotate cu o gamă largă de aparatură electronică și electrocasnică (televizoare, cuptoare cu microunde, calculatoare, tablete, telefoane), dar ceea ce nu este știut sau ne prefacem că nu știm, este că toate acestea ne afectează prin poluare electronică, adică ioni pozitivi emiși care sunt dăunători organismului.

Natura însă ne oferă și soluția potrivită, anumite locuri de pe pământ sunt încărcate cu ioni negativi, care ajută la neutralizarea ionilor dăunători. Unele dintre aceste locuri sunt: zonele de lângă cascade, malul mării, pădurile, razele soarelui, perioada de după o furtună puternică, în păduri sau în zone montane.

Exact acest lucru face și o lampă de sare, încălzirea acesteia datorită becului sau lumânării duce la formarea ionilor negativi. Dintre toate beneficiile aduse, merită menționate următoarele:

  • – Purifică și ionizează aerul din încăperea unde este folosită
  • – Ajută la obținerea unei stări de bună dispoziție și relaxare prin reducerea stresului
  • – Ajută la tratarea problemelor de somn și la reducerea anxietății, datorită terapiei cu culori
  • Îmbunătățește activitatea mentală și nivelul de energie( pus pe biroul copilului, îl ajută pe acesta la concentrare și la menținerea atenției )
  • – Ajută la diminuarea radiațiilor electromagnetice și a infecțiilor
  • – Este folosită pentru tratarea astmului și a problemelor respiratorii. Se știe din trecut că salina și terapia cu sare este benefică în tratarea acestui gen de afecțiuni, astfel au apărut inclusiv inhalatoare cu sare de Himalaya.
  • – Ajută în ameliorarea anumitor alergii și afecțiuni ale pielii, dureri de cap și migrene sau anumite afecțiuni ale sistemului circulator.
  • – Lămpile cu sare sunt un dezumidificator natural, este știut faptul că sarea este higroscopică, adică absoarbe apa în exces din mediul înconjurător
  • – Sunt surse naturale de ioni negativi, ajutând la crearea unui mediu echilibrat și sănătos.    

În cazul în care luați decizia de a achiziționa o lampă cu sare de Himalaya sau mai multe, trebuie să știți că nu puteți găsi două identice, deoarece bucățile de sarea nu pot fi modelate la fel, să știți că este fragilă și se va sparge dacă va cădea pe jos și de asemenea că atunci când este aprinsă, aceasta va deveni umedă, deoarece sarea se topește ușor și astfel poate emite ionii negativi în mediul înconjurător.

Sursa foto: https://pixabay.com

 


Lasă un Comentariu...

*