Draperiile îţi schimbă casa

Draperiile sunt cele care integrează încăperea, deoarece acestea sunt elemente centrale şi de impact maxim, ele, trebuie alese corespunzător spaţiului unde doriţi să le amplasaţi.

Ajunşi în mometul în are alegeţi draperiile trebuie să ţineţi cont, în primul rând de finisajele pereţilor din respectiva încăpere, înălţimea camerei, gama cromatică predominantă, amplasarea şi mărimea geamurilor sunt alte aspecte foarte importante, care trebuie luate în calcul atunci când vrem să alegem draperiile.

draperii cu accesorii

Picture 1 of 10

Nu vă grăbiţi să alegeţi cele mai la modă draperii, încercaţi, ca primul factor determinant să fie o ideală integrare în atmosfera locuinţei dumneavoastră şi implicit a camerei unde doriţi să le amplasaţi.

La ora actuală există draperii din cele mai variate, de la textura, la croială şi culoare, însă noi va putem ajuta să va alegeţi cele mai inspirate draperii pentru încăperea dumneavoastră.

LUNGIMEA:

Datorită lungimii aleasă corespunzător camera ta va avea ambianţa mult dorită, aşadar lungimea draperiilor joacă un rol foarte important.

  • Mai lungi cu 10 – 20 cm: draperiile vor fi ghemuite sau întinse pe pardoseală, se utilizează în dormitoare sau livinguri pentru a crea impresia de lux şi opulenţă;
  • Lungi cât înălţimea peretelui: este varianta clasică, cea care va fi cea mai estetică, dar şi practică, ajută la mărirea vizuală a încăperii;
  • Mai scurte cu 5 cm: este cea mai des întâlnită opţiune, deşi nu adună praful, ca în celelalte variante, dezavantajul este reducerea vizuală a spaţiului din încăpere;
  • Până la pervazul geamului: aceste draperii sunt mult mai estetice strânse, se utilizează la băi sau bucătării cu precădere.

CULOAREA:

Culoare se va alege în funcţie de cromatica încăperii unde acestea vor fi amplasate. În general se alege o culoare mai deschisă decât cea a pereţilor când vine vorba de ţesătură.

În funcţie de orientarea ferestrelor este importantă şi culoare acestora, dacă locuiţi spre nord este indicat să aveţi draperii în nuanţe calde sau chiar intense şi vibrante, în schimb, dacă fereastra este îndreptată spre sud, este de preferat să alegeţi nuanţe reci şi pale, pentru a preveni deteriorarea lor în timp datorată razelor de soare.

TEXTURA ŞI MATERIALUL:

  • Materialul este esenţial atunci când vă alegeţi draperiile, pentru a rezista în timp, acestea nu trebuie să fie doar estetice, cât şi calitative.
  • Dacă vă doriţi ca draperiile să obtureze camera, atunci trebuie să optaţi pentru un textil dens, cu o textură moale: in, mătase sau catifea.
  • Dacă vă doriţi ca draperiile să aibă şi un rol termic atunci puteţi alege un material de căptuşeală sau de tapiserie, fiind mai gros va păstra o barieră termică în locuinţa dumneavoastră.

Prin simplitatea, dar şi eleganţa de care dau dovadă draperiile pot schimba înfăţişarea locuinţei tale.

Lasă un Comentariu...

*