Cum se curăță cel mai bine podelele din lemn

Frumoase, călduroase, silențioase, podelele din lemn pot avea toate calitățile, mai puțin dârele ce rămân în urmă mopului. Degeaba miroase a lăcrămioare după curățenia generală, dacă atunci când te uiți pe podea vezi urmele de apă ce par să semene cu niște pete.

Cum se curata cel mai bine podelele din lemn
Cu ajutorul unei soluții bune de spălat și ustensilelor potrivite, pardoseala, din lemn masiv sau parchet laminat, poate arăta perfect.

Primul lucru pe care trebuie să-l știi atunci când vorbim de podelele din lemn este că mopul clasic, înmuiat în găleata cu storcător, nu este tocmai cea mai bună soluție. Cantitatea prea mare de apă aplicata parchetului din lemn poate duce la degradarea lui, prin umflarea plăcilor.

Așadar, soluția cea mai bună este mopul plat din microfibră, însă pentru o curățare ca la carte a podelei din lemn vei mai avea nevoie de aspirator, o cârpă din microfibră și o soluție de curățat, făcută în casă, simplu de obținut și foarte eficientă.

Cum se face detergentul pentru spălat podele?

Vom începe cu finalul, prin prezentarea rețetei pentru detergentul de podea realizat în casă.

Pentru asta vei avea nevoie de un recipient ca cel în care se regăsește detergentul de spălat geamuri.

În sticlă se toarnă o ceașcă de apă, trei sferturi de ceașcă de oțet, trei sferturi de ceașcă de alcool izopropilic (foarte eficient în sterilizarea obiectelor și suprafețelor), iar la final 2-3 picături de detergent de vase. Se atașează capul pulverizator și se agită bine.

Mai întâi de orice, pardoseala trebuie aspirată, astfel încât să rămână cât mai puțin praf în etapa următoare, cea de spălare a podelei din lemn.

Odată aspirat parchetul, trebuie agitată un pic soluția din sticlă. Cârpa din microfibră trebuie aplicată pe mopul plat și stropită din abundență cu detergentul homemade.

Curățarea are loc ca și în cazul tradițional, prin mișcări repetate de du-te – vino, singura diferență constă în faptul că, în loc să înmoi mopul în găleată, mai stropești cârpa de câteva ori cu soluția minune.
Rezultatul? După uscare, podeaua din lemn strălucește și prezintă 0 urme!

Categorie: DIY

Lasă un Comentariu...

*