Cum poți organiza o petrecere de ziua ta acasă

În ultimii ani, moda petrecerii zilei de nașterii sau a onomasticii într-un club, un pub sau oricare alt loc public a luat locul vechilor obiceiuri de a sărbători totul acasă, alături de familie sau prieteni. Nu-i așa că ți s-a făcut dor de perioada în care îți strângeai toți prietenii acasă, găteai ceva nu foarte complicat sau comandai de mâncare și transformați sufrageria într-un ring de dans și râsete până aproape de răsărit? Dacă ți-am deschis apetitul pentru o petrecere așa cum erau cândva, află mai jos care sunt detaliile de care trebuie să te preocupi, pentru ca invitații tăi să plece cu amintiri plăcute de la ziua ta și să îi poți inspira, poate, și pe alții.

Pregătește meniul

Cu siguranță prietenii tăi nu vor veni pentru bunătățile pe care le pregătești pentru ei, ci pentru a fi alături de tine într-o zi specială din viața ta. Totuși, nu trebuie să neglijezi pregătirile meniului, ca să fii cu inima împăcată. Poți scăpa mai „ieftin” dacă comanzi pizza pentru toată lumea, pentru că nu va trebui să îți petreci cel puțin jumătate de zi în bucătărie. Dacă, însă, îți face plăcere să gătești, le poți pregăti platouri cu aperitive, pate făcut în casă, carne la grătar și salată sau chiar ceva lejer la cuptor. În ceea ce privește băuturile, fii atent să mulțumești pe toată lumea, cumpărând câte ceva din fiecare. Nu uita să iei cea mai importanță băutură, de care, în mod hilar, uită toată lumea, apa.

Stabilește un playlist

Îți cunoști bine prietenii, așa că le știi și gusturile în materie de muzică. Pliază-te pe preferințele lor și adună într-un playlist mai multe melodii, care să vă ridice în picioare și să vă facă să nu vreți să mai stați așezați. Dacă nu sunteți adepții unui gen de muzică anume, alege câte ceva din fiecare, iar dacă nu te pricepi foarte bine la alegerea unei direcții, mergi la sigur cu muzica comercială.

Jucați-vă împreună

Pune-le la dispoziție oaspeților tăi nu numai atât, ci ridică ștacheta cu câteva board games pe gustul vostru. Dacă sunteți o gașcă pasionată de detalii inteligente, alege jocurile de logică, iar dacă aveți multă răbdare și atenție distributivă, cea mai bună variantă ar fi un joc de strategie.

După terminarea petrecerii, datoria ta ca gazdă este aceea de a te asigura că toată lumea ajunge în siguranță acasă. Oferă-te să le chemi câte un taxi sau să îi conduci într-o stație de mijloc de transport în comun, asta dacă petrecerea nu se termină foarte târziu. Respectând toate aspectele de mai sus, e imposibil ca petrecerea de ziua ta să nu fie una reușită. Bucură-te de cadouri și de prieteni!

sursa foto: pixabay.com

 

Categorie: DIY

Lasă un Comentariu...

*