5 reguli de curățenie pentru o casă impecabilă

Curățenia casei reprezintă o preocupare constantă pentru cei ce o locuiesc. Totul trebuie să fie foarte bine întreținut, perfect ordonat și mai ales fără niciun fir de praf. Și pentru a menține cât mai multă ordine este nevoie de însușirea câtorva reguli de bază, pe care să le respecte întreaga familie. 

curatenieȘi pentru ca totul să se mențină este bine să încerci să stabilești câteva reguli de bază, dar mai ales care sunt zilele de curățenie și responsabilitățile fiecărui membru al familiei. Cu mic, cu mare trebuie să se preocupe constant de organizarea locuinței, astfel încât totul să arate impecabil, indiferent de zi.

Iată mai jos 5 reguli de curățenie pe care toți cei ai casei trebuie să le respecte:

  1. Alege ziua din săptămână dedicată curățeniei generale. În această zi trebuie să ștergi praful, să ordonezi hainele din dressing, să cureți baia și bucătăria cu produsele cele mai bune de curățenie, să ștergi geamurile, să aspiri covorul și să îl cureți. Pentru acest lucru vei avea nevoie de produse care să te ajute. De exemplu, ai putea alege un aspirator precum este acesta care să te ajute să aspire praful repede și mai ales să spală dintr-o singură mișcare. Fie că vei alege un produs cu fir, fie unul fără fir, pe care îl poți regăsi aici, trebuie să ai în vedere alegerea unui produs cu o putere mare de aspirare și mai ales care să economisească și energie. În plus, vei avea nevoie de stabilirea unor reguli cu privire la procesul de desfășurare al curățeniei. Mai exact, trebuie să știi cine și de ce anume se ocupă astfel încât să terminați cât mai repede și să nu vă ocupați întreaga zi cu această activitate.
  2. Faceți patul în fiecare dimineață – aceasta trebuie să fie o regulă de bază pentru ca dormitorul să arate impecabil în urma voastră, după plecare. Este bine să îi înveți și pe cei mici să aranjeze dormitorul în fiecare dimineață, după trezire.
  3. Respectați ordinea din living și din holul de la intrare – aceste două spații sunt foarte importante și trebuie să arate impecabil în fiecare zi. Este indicat ca fiecare obiect să fie pus la locul lui, praful să fie șters zilnic și mai ales să aspirați, dacă se poate zilnic aceste două spații. De obicei, sunt cele mai vizitate de musafiri și prieteni apropiați, astfel că este bine ca totul să arate foarte bine îngrijit.
  4. Pentru menținerea ordinii în bucătărie ar trebui să spălați vasele în fiecare zi. Dacă vă aflați în lipsă de timp și mai ales atunci când aveți un volum mare de vase este bine să cumpărați o mașină de spălat vase care vă va ajuta să faceți mai multă economie de timp și astfel totul să se mențină impecabil. Mașina se va programa odată cu plecarea de acasă, astfel că la întoarcere veți avea vasele gata spălate și uscate, întocmai pentru a fi așezate în raft.
  5. Nu uitați de baie – aceasta trebuie să arate impecabil în orice moment. Astfel, în fiecare zi ar trebui să luați în calcul folosirea unor produse de igienă de cea mai bună calitate și ale unor soluții anti calcar care pot da aceeași strălucire bateriilor, precum arată cele din fabrică.

În concluzie, odată cu însușirea unor reguli de bază mai mult ca sigur casa va arăta impecabil, în orice moment.

Categorie: DIY

Lasă un Comentariu...

*