3 lucruri pe care nu le știai despre lămâi, dar care îți vor ușura munca acasă

Chiar dacă lămâile din cămara ta au început să se strice acesta nu este un motiv pentru care să le arunci.

Fructele mai puțin arătoase, în loc să le transformi într-o limonadă delicioasă cu mentă, le poți utiliza în locuința ta pentru a remedia anumite probleme cu care de confrunți.

3 lucruri pe care nu le știai despre lămâi
Iată așadar cele trei lucruri pe care nu le știai despre lămâi:

1. În cazul în care ai o problemă cu insecte de tipul furnicilor, gândacilor sau puricilor, o modalitate foarte simplă prin care poți scăpa de acești dăunători este să tai coaja de pe o lămâie și să o plasezi pe pervazul geamurilor, în dreptul ușilor sau chiar în zonele unde sesizezi crăpături, mici fisuri în perete. Simplul miros al lămâii va alunga aceste insecte, iar tu vei scăpa de probleme.

2. Un alt lucru pe care-l poți face recurgând la o lămâie nu tocmai proaspătă este să-ți cureți ibricul de ceai sau cafea din inox. De-a lungul timpul, datorită numeroaselor întrebuințări, depozite de minerale s-au depus pe suprafața ibricului. Pentru a-i reda aspectul de altădată, umple ibricul cu apă și adaugă și câteva coji și feliuțe de lămâie. După ce apa atinge punctul de fierbere, oprește focul și las-o să se răcească în ibric timp de o oră. După cei vei scurge apa și vei șterge ibricul vei sesiza aspectul mult îmbunătățit al acestuia.

3. Nu în ultimul rând, dacă nu știai până acum, lămâile sunt excelente și atunci când vine vorba de îndepărtat pete. Astfel, stoarce zeama de lămâie peste o pată și las-o să acționeze peste noapte. A doua zi spală țesătura afectată și vei avea o surpriză plăcută.

sursa foto: www.huffingtonpost.ca

Categorie: DIY

Lasă un Comentariu...

*