Tablouri moderne

Tablourile sunt modalități sensibile prin ca poți să oferi un strop generos de personalitate pereților și locuinței. Dacă nu ai acces la Grigorescu sau Tonitza, clasici ai picturii noastre românești, poți oricând să apelezi la tablouri moderne.

tablouri moderne (1)

Picture 1 of 9


Pentru mine tablourile moderne se traduc prin pop art, un stil energizant, inovativ, colorat. Totodată, inevitabil îmi vin în minte figurile unor celebrități, în mod deosebit Marilyn Monroe.

Agasând internetul cu căutările mele, am regăsit un artist ale cărui lucrări mi-au atras atenți din prima clipă. Patrice Murciano este un exemplu când vine vorba de artă nou, de tablouri moderne.

Colecția lui, extrem de generoasă, este cunoscută în lumea largă și asta datorită îndrăznelii cu care inserează culoare pe pânza albă.

Considerându-se a fi un cercetător al artei, care a învățat de unul singur pictura, sculptura și fotografia, Murciano creează astăzi niște imagini deosebite, în mare parte portrete.

Tablourile sale moderne sunt rodul experimentelor, al talentului și utilizării unor tehnici ieșite din comun. Tablourile moderne ce-i poartă semnătura pot fi inserate cu ușurință în interioarele noastre cu accente urbane, industriale, moderne și de ce nu retro.

Un tablou modern aduce acea notă de prospețime, de sensibilitate pe care un cămin trebuie să o emane pentru a știi că este locuit de tine. În plus, prin explozia de culoare oferă și puțină jovialitate care ar trebui păstrată în fiecare din noi.

Tablourile, și mai cu seamă aceste tablouri moderne, pot fi inserate oriunde în locuință, de la camera de zi și până la baie, asta dacă îndeplinesc condițiile necesare pentru a fi expuse într-un spațiu cu grad de umiditate mare. Lucrările lui Murciano personal le văd în livinguri ample deschise, deasupra canapelei, atâta timp cât variantele sunt cele mari de 100×100 cm și nu foarte mult deasupra canapelei, ci la maximum 20 cm depărtare de aceasta.

Chipurile unor figuri emblematice reproduse într-un tablou modern ar putea la fel de bine să-și găsească locul în dormitor sau pe holul de la intrare, într-o variantă mult redusă.

Vă las să descoperiți toate aceste modele de tablouri moderne și totodată vă propun să vizitați site-ul lui Murciano patricemurciano.com unde veți găsi nu numai informații cu privire la activitatea lui ci și un magazin online. Cel mai mic preț este de 50 de euro pentru un tablou de 30×30 cm. În funcție de dimensiunea aleasă prețul se schimbă.

Trucuri și ponturi despre tablouri:
1. Cu toate că ai tinde să crezi că unui tablou modern îi va sta bine într-o ramă nou sau poate chiar fără ea, la fel de bine ai putea să-l încadrezi într-una veche, dar delicată pentru un efect surprinzător. De asemenea și reciproca se aplică, într-o oarecare măsură. Mai cu seamă rama veche o poți vopsi într-o culoare electrică, vibrantă pentru a obține un contrast extrem de atractiv.

2. Fie că vorbim de tablouri moderne, clasice, reproduceri sau originale acestea trebuie amplasate cu atenție în locuință. Analizează dimensiunea peretelui și a tabloului. Dacă peretele și tabloul sunt mari, combinația este perfectă. Dar, dacă peretele este mare, iar tabloul mic, asemănător cu o ramă foto, atunci evită poziționarea acestuia. Numai dacă mai ai câteva alte tablouri de dimensiuni asemănătoare ai putea să le așezi pe acest perete mare. Executând un colaj s-ar putea să dai naștere unei imagini ce va atrage admirația multor musafiri.

Lasă un Comentariu...

*