Idei mai neobișnuite, cu pietre

Banalele pietre, dacă sunt folosite așa cum trebuie, se pot tranforma în obiecte ce pot fi folosite lesne și ca decor, dar și cu utilitate. Nu ne crezi, ei bine îți vom demonstra!

pietre 1

Picture 1 of 10

O idee ar fi să abordezi ideea unui mozaic din piatră pentru grădina ta. Pentru aceasta, începe prin a alege un loc potrivit pe un pat sau un gazon şi umple groapa cu pietre decorative multicolore. Avantajul unei astfel de compoziţii rezidă în capacitatea de a schimba modelul atunci când vă veţi plictisi de el. Mai mult, compoziţii în formă de urme vor schimba la față orice colț al casei sau al grădinii, transformând lada de legume obişnuită sau bucata de placaj într-un obiect de artă.

Unele plante (cum ar fi plante suculente, aerofite sau muşchi), nu sunt pretenţioase faţă de sol şi au avantajul că pot creşte în cele mai dure condiţii, cel mai important este ca cineva să le udă din timp în timp şi să adaugă ocazional un îngrăşământ special. De aceea, venim cu o idee de design pentru dumneavoastră și care poate fi realizată cu ajutorul unei cutii de conserve, unui ” buzunar” făcut din plastic transparent (de la o sticlă sau un ambalaj de mărfuri de uz casnic) şi lipit cu un adeziv, un pumn de pietricele şi plantele îndrăgite.

Folosind pietricele sau orice alte pietre puteţi decora ghivece de flori, ca recipient luaţi o găleată mică sau o cutie de tinichea. Pentru aceasta, procedați în felul următor: faceţi găuri pentru a scurge excesul de lichid, apoi aplicaţi un strat de 0,5 cm de amestec de mortar pentru lucrări interioare, presaţi uşor în el o plasă de montaj în celulele căreia pot fi aranjate pietricele. Când vasul se va usca, este de dorit să umpleţi spaţiul între el şi ghiveci cu flori cu chit şi să acoperiţi obiectul cu lac.

Puteți împrăştia pe partea de jos pietricele de mare şi veţi putea orna cu lumânări în formă de pastile, iar atmosfera romantica atât de apreciate de doamne sau domnișoare va fi creată fără prea mare efort.

Bolovanii grei şi stabili pot fi transformaţi cu uşurinţă în sfeşnice. Doar câteva picături de la o lumânare topită o vor fixa pe substrat, iar în timpul serii piatra se va acoperi cu înflorituri pitoreşti din ceară, care-i vor da grădinii dumneavoastră un aer aparte.

În străinătate la mesele de sărbătoare, în farfurii se pun şerveţele cu o varietate de ornamente. Uneori sunt flori sau ramuri de rozmarin, dar puteţi folosi cu succes chiar și unele pietricele. O piatră gri decorată cu o viţă de vie sau flori mici și delicate, captivează prin simplitatea naturală.

Și ce ați zice dacă doar cu un marker simplu şi o colecţie de pietre de mare puteți avea parte de o originală amplasare cărţilor de vizită cu care se indică locul oaspeţilor la festivităţi aglomerate. De obicei, sunt folosite cărţi din hârtie, dar cu ajutorul pietrelor folosite astfel veți surprinde pe toată lumea.

În sfârşit, din pietre puteţi face un suport pentru tacâmuri fierbinți, pentru a servi la masă preparate pe care tocmai le-ați scos direct din cuptor. De exemplu, puteţi lua doar o ramă de lemn goală, şi s-o umpleţi cu pietre și suportul este gata!

Lasă un Comentariu...

*