Trucuri pentru economisire în amenajarea casei

Trucuri de amenajare interioara 1

Picture 1 of 10

De fiecare dată când doriţi să vă amenajaţi casa, să îi îmbunătăţiţi aspectul sau să schimbaţi decorul, trebuie să dispuneţi de un buget destul de generos. Chiar dacă iniţial v-aţi propus să schimbaţi un lucru minor, apoi veţi dori să schimbaţi şi alte elemente din casă, astfel încât toată amenajarea vă poate costa destul de mult. Rezultatul poate fi pe măsura aşteptărilor, însă de ce nu aţi face acest lucru cu mult mai puţini bani? Noi vă oferim câteva trucuri isteţe, care nu vă vor face gaură în buzunar şi vă vor ajuta să vă amenajaţi casa aşa cum vă doriţi.

  1. Cumpăraţi piese de mobilier uzate

Deşi nu pare tentant la prima vedere să vă umpleţi casa cu piese de mobilier uzate, acestea vă pot ajuta să faceţi economii serioase. Mobilierul cu aspect antichizat se potriveşte de minune  amenajărilor în stil stilului shabby chic şi pot da o notă vintage oricărei camere. Dacă nu sunteţi adeptul stiului vintage, puteţi totuşi să recondiţionaţi mobila veche. Cu o cutie de vopsea, un scaun vechi poate deveni un suport colorat pentru ghivecele de flori. De asemenea, o masă veche poate fi acoperită cu un material delicat şi folosită drept suport pentru cărţi.

  1. Ignoraţi tendinţele

Dacă doriţi să vă amenajaţi casa după ultimele tendinţe, trebuie să luaţi în considerare faptul că acestea se schimbă destul de des, astfel încât este posibil ca peste un an sau doi sa fiţi nevoiţi să faceţi noi modificări. Pentru a economisi, mizaţi pe un decor în nuanţe neutre, cu câteva pete de culoare, deoarece acesta nu se demodează niciodată. Un alt truc inteligent ar fi să cumpăraţi o canapea cu husă detaşabilă. Atunci când vă plictisiţi de culoarea, de aspectul canapelei, nu trebuie decât să schimbaţi husa, nu şi canapeaua.

  1. Atenţie la decoraţiuni

Accesoriile şi decoraţiunile pe care le vedem în magazin sunt foarte frumoase, astfel încât cu siguranţă aţi simţit măcar o dată impulsul de a cumpăra cât mai multe pentru casa dumneavoastră. Totuşi, zicala ce e prea mult strică se potriveşte şi în cazul accesoriilor. Evitaţi să vă aglomeraţi casa cu multe accesorii, pentru că riscaţi astfel să creaţi un decor kitschos. Încercaţi să faceţi decoraţiuni handmade cu materialele pe care le aveţi prin casă. Adunaţi suvenirurile din vacanţe, fotografiile de familie sau de lucrurile care vă sunt dragi şi veţi avea astfel accesorii inspirate, atractive şi pe sufletul dumneavoastră. Deşi nu este recomandat să rămână doar decoraţiuni, cărţile arată foarte bine pe rafturile sau etajerele goale şi fără personalitate.

  1. Nu aruncaţi, reciclaţi

Dacă doriţi să economisiţi bani atunci când vă amenajaţi casa, o metodă isteaţă şi eficientă este reciclarea lucrurilor pe care le aveţi deja. Spre exemplu, în loc să cumpăraţi o vază nouă, puteţi decora un borcan pe care nu-l mai folosiţi sau puteţi recondiţiona scaunele prin acoperirea tapiţeriei vechi cu un material vesel.

În  amenajarea unei case nu vă trebuie doar un buget generos. Chiar dacă dispuneţi de el, puteţi cumpăra lucruri inutile, sau care să nu se potrivească unele cu altele şi casei dumneavoastră. Chiar dacă aveţi un buget mic, puteţi profita la maximum de fiecare bănuţ disponibil pentru a crearea unui decor primitor, proaspăt şi luminos. Puneţi-vă imaginaţia la lucru, faceţi alegerile corecte şi veţi avea o casă stilată, invidiată de către toţi cei care vă trec pragul.

Lasă un Comentariu...

*