Cum să îţi reîmprospătezi casa pentru primăvară

E deja primăvara afară, iar locuinţa ta ar trebui să reflecte şi ea acest lucru. Adu aerul de primăvară în casa ta printr-o reamenajare care să fie în ton cu anotimpul. Dacă simţi nevoia unei reîmprospătări a decorului, nu trebuie să cheltui prea mult. Cu ajutorul unor trucuri isteţe şi la îndemâna oricui, poţi să îţi transformi casa într-un spaţiu luminos, fresh, de care să te bucuri toată primăvara.

Cum sa iti improspatezi casa pentru primavara 1

Picture 1 of 11

În cele ce urmează, o să îţi prezentăm câteva mici artificii care să te ajute să îţi dezmorteşti casa din atmosfera de iarnă. Cu ajutorul acestor metode inedite, vei aduce atmosfera caldă şi înmiresmată a primăverii în locuinţa ta.

Scapă de urmele iernii

Detaliile fac totul, acestea putând să modifice radical aspectul unei amenajări. Dacă vrei o locuinţă mai fresh, nu trebuie să reamenajezi, ci să adaugi câteva accesorii de efect. Îndepărtează accesoriile grele şi lasă primăvara, cu lumina şi căldura ei, să îţi intre în locuinţa. Înlocuieşte draperiile şi perdelele groase cu unele subţiri,  în culori de primăvară. Pentru completarea decorului,  alege pernuţe decorative care să fie în ton cu draperiile.

Schimbă paleta cromatica.

Probabil te gândeşti la zugrăvit sau la vopsit. Nu trebuie neapărat să faci acest lucru. Adaugă spre exemplu o cuvertură de primăvară, o lenjerie de pat colorată, huse pentru scaune şi fotolii sau un covor pe masura. Toate aceastea sunt detalii care vor face o mare diferenţă. Mai mult, poţi folosi tablouri cu peisaje de sezon sau stickere pentru pereţi, care să te introducă în atmosfera de primăvară.

Accesorii naturale

Pentru amenajarea casei într-un stil primăvăratic, mizează pe decoraţiuni naturale. Spre exemplu. cutii pentru depozitare, coşulete de fructe, accesorii pentru baie şi bucatarie din ratan sau bambus. Acestea se potrivesc de minune cu patternurile florale şi vor aduce vor aduce un strop de naturaleţe în locuinţa.

Miros de primăvară

Fă ca primăvara să se şi simtă, nu numai să se vadă în casa ta. Răsfaţă-ţi simţurile cu flori parfumate. Adaugă vaze cu flori prin încăperile din casă, care vor înveseli şi parfuma imediat atmosfera. Pe lângă flori, poti folosi şi uleiuri esenţiale cu arome de primavara care să îţi transforme locuinţa într-un adevărat rai primăvăratic.

Iată câteva trucuri simple prin care poţi face trecerea de la iarnă la primăvară în locuinţa ta. Nu trebuie decât să scapi de urmele iernii din casa ta, prin introducerea unor accente de culoare şi a unor accesorii naturale. Completează decorul cu vaze de flori ce vor înveseli şi vor înmiresma instantaneu casa.


Lasă un Comentariu...

*