Cu ce decorațiuni interioare te poți juca tot anul?

Oricât de originali ne-am dori să fim, indiferent de domeniu la care facem referire, sunt anumite tendințe în arta decorațiunilor interioare la care ne raportăm, de la care pornim. Acestea dau, oarecum, tonul, ele reprezintă punctul de plecare și din acest punct căpătăm curaj să extrapolăm, să aducem particularitate stilului.

descărcare

Picture 1 of 4

Fiecare domeniu este guvernat de o modă, o tendință care se schimbă periodic. Chiar și atunci când vorbim despre decorațiuni interioare, transformările nu sunt bruște, radicale, de la an la an, dar analizate de-a lungul vremii, tendințele s-au schimbat.

Dacă în anii ’90, accentul era pus pe mobilierul din lemn care oferea greutate unui interior, treptat piesele de mobilier au dispărut din ce în ce mai mult, dorindu-ne mai mult spațiu, o atmosferă cât mai puțin condensată, un mediu care să exprime liberate.

Este drept, totul ține de gust și așa cum din dressing nu trebuie să-ți lipsească niciodată faimoasa rochiță neagră – o piesă de vestimentație nemuritoare, nici stilul clasic nu va apune prea curând. Astăzi, însă, avem parte de diversitate, am înțeles că suntem diferiți și spațiile interioare, cu decorațiunile lor, trebuie trate după chipul și asemănarea noastră.

Şi pentru că suntem într-o perpetuă schimbare căutăm noutăţi, elemente cu care să ne identificăm conform evoluţiei. De aici şi tendinţele, pe care minţile luminate, le expun, cu precizia unui ceas elveţian, în târgurile de specialitate internaţionale. Poate că vă sperie un pic acest detaliu, dar fiecare dintre aceste noutăţi nu trebuie să însemne musai şi bugete exorbitante de amenajare sau reamenajare. Suntem inventivi şi tot timpul vom găsi soluţii viabile, potrivite dimensiunii portofelului nostru.

Totuși, cu ce decorațiuni interioare ne putem juca tot anul? Ei bine, anul 2015, în materie de decorațiuni interioare, se traduce prin glamour, culori puternice şi materiale care să sugereze opulenţa.

Cum integram aceste tendinţe în spaţiul nostru personal, intim?

1. Se poartă materialele, finisajele scumpe! Ei bine, poți reda acest aspect somptuos locuinței tale apelând la produse similare, care, poate nu cu aceeași precizie, vor reuși să recreeze atmosfera dorită. Pentru a obține aceste efect sparkling, poți apela fie la corpuri de iluminat care să-ți sugereze ideea de bijuterie, la detalii metalice, lucioase, fie la obiecte care pot reproduce forma diamantului, de pildă.

2. Suprafețe lucioase. Totul, de la finisajele pardoselii și până la bateriile din bucătăriei, are aspect lucios. Sticla colorata pare să fie vedeta acestui an. O idee potrivită mai ales pentru locuințele mici. Apelând la acest truc vei obține efectul de oglindă, lumina se va reflecta în aceste finisaje destinzând atmosfera, chiar și acolo unde încăperile nu beneficiază de ferestre ample. În plus, vei crea iluzia de mai mult spațiu.

3. Camere colorate cu accesorii albe

Culorile saturate și accentele puternice de culoare sunt cele care ghidează anul 2015, în plus pot fi păstrate pe toată perioada anului, fără să-ți mai faci griji de schimbarea anotimpurilor.

Pentru un interior modern poți opta pentru o combinație între tonuri luminoase și detalii care produc efectul de umbră. De exemplu, combinația alb-gri poate fi asociată extrem de ușor cu tonuri derivate din albastru (turquoise, bleumarin, bleu ciel).

4. Natura este în permanență o sursă de inspirație

Atât designul pieselor de mobilier, patternurile, cât și culorile sunt împrumutate de la ea, de la mama natură. Indiferent de dimensiunea obiectului de care vorbim, el poate face o trimitere subtilă sau evidentă la natură. O ramă de oglindă ce poarta amprentele frunzelor de copaci, mobilier de mici dimensiuni obținut din bucăți de lemn brut, o draperie cu imprimeuri florale sau pur și simplu o aparent banală piatră, naturală, integrată cu iscusință în decor. Imaginația ta este singura limită.

5. Corpurile de iluminat ce au în componență multă sticlă nu sunt neapărat o tendință de ultim moment, dar ele continuă să ofere acel aer chic interiorului. Noutatea anului constă în restul materialelor cu care, sticla este combinată. Astfel, în 2015, o vom găsi alături de marmură, alamă, finisaje argintii și bronz. Genul acesta de artificii conturează ideea de glamour, de elegant.

6. Stilul de amenajare este din ce în ce mai rebel pentru că integram motivele etnice, exotice printre elemente contemporane. Folosim materiale inovatoare alături de accente, detalii, artistice. Niciun interior nu mai păstrează nicio regulă, decât aceea a frumosului, armoniei și confortului fizic și vizual.

În încheiere, vă spun să fiți îndrăzneți, iar dacă nu știți de unde să începeți solicitați consiliere din partea unui specialist în decorațiuni interioare. Ați fi surprinși să aflați de câte bătăi de cap vă poate salva și că banii pe care-i oferiți cu siguranță vor fi recuperați din alte părți, la care probabil nici nu v-ați gândit.

Lasă un Comentariu...

*