9 modalități prin care vei obține un interior cald și prietenos

Sunt situații în care oricât de mult ți-ai dori să creezi un spațiu cald și prietenos, lipsa inspirației și a ideilor fac imposibilă destresarea atmosferei din interiorul căminului tău.

9 modalități prin care vei obține un interior cald și prietenos (1)

Picture 1 of 19

Pentru a avea un interior cât se poate de relaxant iată 9 lucruri la care poți recurge pentru a-ți atinge țelul:

1. Primul obiect pe care trebuie să ți-l procuri pentru a avea un interior cald și prietenos este o blană. O blăniță în loc de preș la capătul patului, o pătură foarte pufoasă care să imite blana sunt variante la care poți recurge. Disponibile într-o varietate largă de culori, forme și dimensiuni aceste texturi vor oferi un aer cald, elegant și pretențios în același timp.

2. Un strop de verde natural sub forma unor plante suculente este un alt lucru pe care îl poți face pentru căminul tău. De ce plante suculente asemenea cactușilor? Pentru că nu numai că vor aduce acel plus de relaxare pe care ți-l dorești, dar au și efecte benefice pentru sănătatea beneficiarilor. În primul rând au capacitatea de a purifica aerul dintr-o încăpere, iar în al doilea rând, genul acesta de plante sunt apreciate pentru diminuarea stresului și a oboselii.

3. Ordinea este un argument în plus care te va ajuta să obții atmosfera prietenoasă pe care ți-o dorești. Gândește-te, cum te-ai putea relaxa într-un spațiu în care rafturile, polițele, biroul sau masa sunt încărcate cu tot felul de obiecte. Fă ordine în aceste zone și vei fi cu un pas mai aproape de căminul tău cald și prietenos.

4. Ia în considerare utilizarea unor culori blânde cu rol relaxant în amenajarea spațiului. Astfel, un gri-albastru închis, un albastru glaciar sau un gri delicat sunt doar câteva opțiuni la care ai putea apela. De asemenea, încearcă să le asocie zi nuanțe pastelate pentru un plus de delicatețe.

5. Alege întotdeauna calitatea în locul cantității, iar această regulă ai putea să o aplici cu succes în cazul accesoriilor. Prea multe obiecte de mici dimensiuni nu numai că va contura o atmosferă încărcată, dar este foarte posibil să ratezi elementele care chiar contează. De pildă, pe măsuța de cafea nu depozita o stivă de reviste, așează doar una pe care chiar obișnuiești să o citești.

6. Lumina reprezintă o altă modalitate prin care poți transforma atmosfera din locuință. Dat fiind încă că suntem codași la capitolul lumină naturală, nu ar strica să apelezi la corpuri de iluminat care să suplinească această necesitate. În plus, încearcă să alegi ceva sofisticat, precum un candelabru cu detalii din sticlă sau cristale. Un astfel de obiect va oferi un aer pretențios spațiului în timp ce va contura și o atmosferă gingașă.

7. Oglindă foarte generoasă amplasată pe un perete lipsit de personalitate este un truc la care ai putea apela din mai multe puncte de vedere. În primul rând un astfel de obiect va lăsa o amprentă ușor dramatică asupra spațiului tău, va umple peretele gol și plictisitor și nu în ultimul rând, mai ales dacă vorbim de un spațiu mic, din punct de vedere vizual va lăsa impresia de lărgime, de spațiu mult mai generos.

8. Orice cămin se remarcă printr-un anume miros, imposibil să nu fi sesizat asta până acum. Așadar, încearcă să faci un obicei din a utiliza parfumuri de cameră, uleiuri esențiale sau canele orientale. În felul acesta vei asocia mirosul plăcut cu relaxarea, iar relaxarea va fi asociată cu căminul tău.

9. Nu în ultimul rând lemnul este unul din materialele care ar trebuie să fie prezent în interiorul casei tale. Lemn masiv sau nu, brut sau extrem de finisat acesta poate fi prezent într-un interior sub forma unor mici detalii sau piese destul de vizibile. Lemnul are această putere, de a oferi căldură unui spațiu, de a-i transforma atmosfera în exact ceea ce-ți dorești tu.

sursa foto: www.bhg.com

Lasă un Comentariu...

*