11 materiale la care nu te-ai fi gândit să le folosești în amenajarea casei

Orice material, dar orice material, fără nicio exagerare, poate fi utilizat în interiorul căminului nostru. Dacă putem construi case din peturi sau din sticle de vin, de ce nu am putea folosi orice alt material care ne vine în minte în amenajarea locuinței.

11 materiale la care nu te-ai fi gandit sa le folosesti in amenajarea casei (1)

Picture 1 of 11


Eu am găsit 11 materiale atipice inserate în decorul locuinței. Ai vreo altă idee?

1. Lemnele de foc, tăiate și uscate, se pot transforma în câteva clipe într-un perete decorativ minunat. În living sau bucătărie, acest artificiu va oferi un aspect original spațiului, dar și căldura pe care doar lemnul știe cum să o transmită. Un astfel de perete ar arăta foarte bine și în mansarda unei case. De asemenea, recent am mai descoperit o altă modalitate ingenioasă. Rondelele din trunchiul de copac sau din bucăți de lemn cilindrice, de diferite dimensiuni, așternute mai cu seamă pe pardoseală, dar se pot lipii și pe un perete, acoperite de un strat de adeziv transparent, oferă atât căldură, cât și un strop de modernitate cu iz rustic spațiului.

2. Tapetul cu imprimeu de ziar nu mai este nicio noutate. În urmă cu vreo doi era la mare căutare. Farmecul său încă nu s-a pierdut, însă mai ieftin și mai rapid de aplicat este ziarul efectiv. Căută să creezi un echilibru între paginile cu imagini și cele cu text. Prea multe desene grafice s-ar putea să încarce și să lase impresia de aglomerat.

3. Una dintre cele mai inventive ideii este cea în care integrezi în baie o foaie de tablă. Aspectul industrial este garantat.

4. Îți mai amintești de manualul de biologie? Dacă din greșeală ai păstrat exemplarul, acum îți poate deveni un aliat în amenajarea unui spațiu. Un perete din bucătărie sau baie poate fi îmbrăcat cu paginile din această carte. Pentru o viață cât mai lungă aplică un lac rezistent la umiditate peste paginile lipite pe pereți.

5. Cu toate că implică o muncă destul de migăloasă, în locul mozaicului din sticlă, poți recurge la dopurile din metal, de la sticlele de coca-cola, fanta etc. Aplicând o rășină peste vei obține aspectul de mozaic foarte real.

6. Pe același principiu funcționează și următoarea idee, aceea de a îmbrăca blatul unei mese sau al unui birou cu monede în care să predomine cele de 5 bani. Culoarea arămie se încadrează în tendințele anului viitor, așa că poți fi la modă cu foarte puțin efor.

7. Pungile de hârtie, pe cât de banale sunt pe atât de utile ar putea deveni dacă dorești să crezi o pardoseală cu patină, originală.

8. O altă idee ce ocupă loc fruntaș în acest clasament sunt dopurile de plută de la sticlele de vin. Trebuie să consumi cam mult vin înainte de a te apuca de decorarea peretelui din bucătărie, de exemplu, dar cred eu că merită acest sacrificiu :).

9. Noi sau mai vechi curelele pentru pantaloni și rochițe se pot transforma într-un șezut pentru scaunul bunicii.
10. Europaleții sunt tot mai folosiți în interiorul locuințelor. Nu aveau cum să scape nici de data aceasta, însă într-o manieră reinterpretată, un perete dintr-un dulap vintage.

11. Ultima, dar nu cea din urmă idee este de a recurge la blocuri de BCA sau bolțari din ciment pentru construi o noptieră în dormitor. Câteva reviste, un buchet de flori și un corp de iluminat vor tăia răceala acestui material.
Ieftin, rapid și ingenios poți avea căminul original la care ai visat. Alege unul din cele 11 materiale și vezi cum vor reacționa prietenii tăi. Vei deveni un trendsetter!

Lasă un Comentariu...

*