Masa de Paște – o explozie de veselie și bună dispoziție

Trebuie să vă mărturisesc ceva. A fost o perioadă în care, deși venirea primăverii umplea sufletele tuturor cu zile pline de soare și culoare, eu tot tânjeam la frumusețea iernii, cu sărbătorile ei mult iubite. Cu timpul, am realizat că și primăvara are frumusețile ei în preajma sărbătorilor. Da, vorbesc despre Paște, deoarece acestă ocazie în care familia se adună, din toate colțurile țării, se pune la masă și servește din bunătățile pregătite, este perioada mea preferată.

Masa de Paște (1).jpg

Picture 1 of 4

Dacă de Crăciun ne impresionăm invitații cu fel și fel de bucate atent alese, cu decorațiuni care mai de care mai opulente, de Paște lucrurile stau altfel. Venirea primăverii se regăsește și pe masa ta, de aceea, de Paște totul trebuie să fie cât mai colorat, simplu și înflorit. Împodobește masa cu flori proaspete, coșulețe cu iarbă și ouă roșii, iepurași de pluș și cadouri pentru toată lumea. Iar dacă nu te pricepi foarte bine în bucătărie, nu îți fă probleme. Există firme de catering care se ocupă de aceste mâncăruri. Ceea ce trebuie să faci tu este să îți pui imaginația la treabă și să te apuci de aranjat masa de Paște. Acestă sărbătoare a tradițiilor joacă un rol important în ritualurile de pregătire alături de cei dragi.

Dacă rețetele de Paște sunt cu adevărat numeroase, să știi că nici ideile pentru decorarea mesei nu sunt puține. Înarmează-te de creativitate, răbdare și puțin timp liber pentru a-ți putea transforma masa de Paște într-un originală care să uimească orice musafir.

Pentru început, optează pentru o față de masă într-o culoare caldă, de preferat un galben sau un verde pal, și așază la mijlocul mesei o vază transparentă cu lalele colorate. Dacă ești în familie, poți alege o față de masă albă, cu broderii florale pe margini, iar dacă asortezi și florile cu aceste broderii, efectul va fi unul de excepție.

Deoarece masa de Paște este una foarte colorată, iar preparatele sunt printre cele mai apetisante, alege un serviciu de farfurii simplu, deschis la culoare. Poți opta chiar pentru farfurii albe, în acest fel vei pune în evidență bunătățile pe care te-ai chinuit mult să le pregătești. Nu pune pe masă prea multe pahare sau tacâmuri, asta în cazul în care nu ești la o cină protocolară. Șervețelele sunt pata de culoare pentru masa de Paște. Alege un material simplu, de exemplu pânză, și colorat. Elementul decorativ principal trebuie să fie coșul cu ouă, care poate fi de lemn și decorat cu iarbă verde, naturală sau confecționată din hârtie. Pe masă se pot așeza nu doar ouă roșii, ci și ouă sau iepurași din ciocolată, mai ales dacă la masă sunt prezenți copii.

Oricum ați alege să vă aranjați masa, nu uitați că în prima zi de Paște, la micul dejun, nu trebuie să lipsească ouăle roșii și pasca, două simboluri românești ale Paștelui.


Lasă un Comentariu...

*