Decorațiuni de grădină – o modalitate de înfrumusețare

Grădina este spațiul în care ne relaxăm în zilele de vară, iar după fiecare sezon rece aceasta necesită îngrijiri speciale. Pe lângă săpat, plantat flori și alegerea mobilierului, atenția noastră trebuie să se îndrepte și către frumoasele decorațiuni de grădină, care ne fac să zâmbim de fiecare dată în pășim afară din casă.

Decorațiuni de grădină (1).jpg

Picture 1 of 5

Chiar dacă vorbim despre un spațiu deschis, acesta poate fi înfrumusețat prin adăugarea de decorațiuni de grădină, la fel ca în orice cameră de zi sau dormitor. În timp ce plantele și florile o animă, prin adăugarea de obiecte decorative cum ar fi o fântână, o căsuță de pasăre, pitici de grădină sau diverse sculpturi, putem genera puncte de interes suplimentare sau o varietate de texturi extrem de necesară pentru un spațiu frumos.

Cum ne alegem cele mai frumoase decorațiuni de grădină?

Când vă decideți să a venit momentul în care să cumpărați decorațiuni de grădină, cel mai important lucru este să evitați să creați un spațiu supraaglomerat. La fel ca în orice cameră de interior, adăugarea prea multor decorațiuni poate da impresia unui spațiu mic și aglomerat, chiar dacă sunteți în aer liber. Dacă sunteți fericiții proprietari ai unei grădini mari, o fântână supradimensionată sau o statuetă vor fi adevăratele piese de rezistență și vor crea un cadru elegant. Totuși, dacă nu beneficiați de un spațiu cu dimensiuni considerabile, un accesoriu foarte mare poate distrage atenția de la grădina în sine, lăsându-i privitorului impresia de dezordine. De aceea, proporțiile sunt foate importante la decorațiuni de grădină. Un astfel de spațiu exterior mic poate fi accesorizată cu decorațiuni mai mici, cum ar fi o fântână, un set de colivii sau o morișcă de vânt, în timp ce grădinile mari, pe lângă obiectele supradimensionate, puteți să folosiți și decorațiuni de dimensiuni mici cum ar fi mai multe plante decorative, o fântână sau faimoșii pitici de grădină.

Ce stil să alegem pentru amenajarea grădinii?

Înainte de a alege orice decorațiuni de grădină, gândiți-vă în primul rând la o temă generală pe care doriți să o optați și aveți grijă ca aceste accesorii să reflecte întocmai această temă. De exemplu, o statuetă antichizată sau anumite suporturi pentru lumânări ar arăta foarte bine într-o grădină tradițională de trandafiri, pe când o fântână modernă din oțel inoxidabil ar arăta foarte bine într-o grădină contemporană. Deși tipul de plante pe care le creșteți în grădină nu ar trebui să limiteze opțiunile dumneavoastră de decorare, păstrând o senzație de consistență poate duce la un spațiu de calitate.

Cu fiecare alt aspect, decorul unei grădini influențează modul în care vizitatorii vor percepe și se vor bucura de grădina dumneavoastră. Cum spuneam, suporturile de lumânări pot fi și ele folosite la reprezentarea și crearea unui punct de sprijin al grădinii, care să atragă atenție către temele realizate în vecinătatea lor. Totul trebuie să fie foarte bine calculat. În primul rând, trebuie să vă asigurați că alegeți exact acele decorațiuni de grădină care să se potrivrască, chiar și suporturile de lumânări putând să nu își găsească locul în anumite grădini. Tocmai de aceea, ele trebuie plasate de așa natură încât să producă senzația de întregire a stilului ales pentru amenajarea grădinii.

Atunci când dorim să dăm un aspect frumos, dar și puțină culoare spațiului exterior, apelăm la celebrii piciti de grădină. De forme și culori diferite, așezați strategic în locuri neobișnuite, aceste mici figurine sunt unele dintre cele mai căutate decorațiuni de grădină.

Lasă un Comentariu...

*