Idei decorative creative cu fructe, pentru sărbători

Apropierea sărbătorilor de iarnă este un bun prilej pentru a deveni creativ. Cu toate că în comerț există nenumărate decorațiuni dedicate acestei perioade festive a anului, unele realizate de tine vor fi mult mai originale. În plus, de cele mai multe ori efortul implicat este minim comparativ cu rezultatul. O astfel de idee, deosebit de creativă și de efect este realizarea unor obiecte decorative cu fructe.

Majoritatea dintre noi apreciază dulceața fructelor de sezon și proprietățile acestora. Dar ele pot fi folosite și în alte scopuri decât pentru realizarea compoturilor, geamurilor sau siropurilor. De fapt fructele pot fi folosite în moduri complet inovative și pline de imaginație, precum decorarea casei. Iar apropierea Crăciunului este momentul ideal să încerci ceva nou. Îți prezentăm câteva idei care te vor inspira în decorarea propriei locuințe de sărbători.

Rodii pentru împodobirea clanțelor

O idee minunată este să împodobești clanțele ușilor cu ajutorul unor rodii. Poți aplica această idee decorativă fie la mai multe uși, fie doar la cea de la intrarea în încăperea în care vei primi oaspeți de sărbători.

Vei avea nevoie de o panglică roșie de catifea, o rodie și panglică pentru flori roșie. Cu ajutorul unui ac, treci panglica de flori prin capătul rodiei în așa fel încât să creezi o mică agățătoare. Treci apoi prin aceasta panglica de catifea, realizează o fundă mare și atârnă-o de clanță, precum în imaginea de mai jos.

Decor exotic cu trandafiri și kumquat

Dacă îți dorești ceva mai special pentru masa de Crăciun sau Revelion, optează pentru un aranjament exotic cu trandafiri și kumquat. Aceste fructe sunt asemănătoare cu portocalele, însă au dimensiuni mai mici și se deosebesc prin faptul că se consumă cu tot cu coajă. Ele pot fi găsite și la noi în comerț și cu siguranță te vor ajuta să-ți impresionezi musafirii. Aranjamentul este simplu de realizat. Vei avea nevoie de un suport de spumă, bete pentru frigărui, trandafiri și fructe kuamquat. Înfige fructele și florile în bețele de frigărui, iar capătul celălalt al bețelor, în suportul de spumă. Poți crea diferite forme, după bunul plac.

Fructe „ninse” de zahăr

O altă piesă centrală a mesei de sărbători poate fi o fructieră cu fructe și zahăr. Folosește o fructieră de dimensiuni mai mari, cu un model elegant. Așează pe întreaga suprafață zahăr, după care așează fructele și acoperă-le de zahăr. Fructele autohtone, de toamnă, vor avea un aspect deosebit de plăcut.

Glob de fructe

Un glob de fructe este o altă idee minunată pentru împodobirea casei de sărbători. Vei avea nevoie de o sferă din spumă și bețe pentru frigărui, iar decorațiunea se va realiza precum aranjamentul din fructe și flori de mai sus. Acesta poate fi creat din lime și merișoare, citrice, sau orice alte combinații. Așezat pe balustrada unei scări alături de ghirlande de verdeață, va atrage multe priviri admirative.

Pere nominale

Perele sunt fructe aromate, asociate cu sezonul mai rece. Pentru că sunt și aspectuoase, ele pot fi folosite la decorul mesei festive. O idee inedită este să le folosești ca suport pentru cartonașele cu numele invitaților. În acest fel fiecare invitat își va cunoaște locul la masă și vei îmbina utilitatea cu atmosfera decorativă.

Platouri decorate cu fructe

Poți folosi fructele și pentru împodobirea platourilor cu mâncare. Platoul cu felul principal poate fi înconjurat de citrice, dar poți folosi și fructe mai mici. Alege fructe roșii, galbene sau portocalii, care vor crea o atmosferă caldă și festivă.

Idei decorative creative cu fructe 1

Picture 1 of 6

Sursa foto: bhg.com

Lasă un Comentariu...

*