Decoraţiuni de Crăciun

Păşim în anotimpul rece zgribuliţi şi înfriguraţi, dar ne încălzim cu gândul că urmează cea mai frumoasă perioada din an, cea a sărbătorilor de iarnă, gătite elegant cu rochii strălucitoare de nea şi cercei de gheaţă.

Vom face tot ce trebuie pentru întâmpinarea Crăciunului şi a Anului Nou, ne vom gândi la feluri delicioase de mâncare cu care vom îmbogăţi mesele, la reţete de cozonaci şi prăjituri delicioase, vom face liste de cumpărături şi ne vom strădui să împodobim casa cât mai original şi diferit faţă de anii trecuţi.

Decoratiuni de Craciun

Picture 1 of 3

Dacă decidem să renunţăm la ornamentele de Crăciun cumpărate şi să ne auto-provocăm în a confecţiona cu propriile mâini şi idei decoraţiuni, atunci ar trebui să începem cu ceva vreme înainte de sosirea perioadei de sărbători. Va fi o muncă minuţioasă ce va cere mult timp şi  răbdare, însă rezultatele vor fi pe măsura efortului depus.

O idee extrem de ingenioasă şi ofertantă legată de confecţionarea decoraţiunilor de Crăciun, ar fi folosirea conurilor de brad, a castanelor şi a ghindelor. Cu un depozit de conuri de brad adunate în timpul drumeţiilor pe munte în vara trecută sau cu cele pe care le putem culege încă de prin parcuri, vom realiza adevărate minunăţii.

Magazinele de specialitate, chiar o simplă papetărie, ne pun la dispoziţie tot necesarul pentru realizarea de asemenea ornamente: spray colorat, vopsea la tuburi, mărgele, paiete, ciucuraşi, ochişori, guriţe, nasturi, steluţe şi norişori autoadezivi, fundiţe, şnururi, agăţători, clipsuri, prafuri colorate, hărtii şi cartoane colorate, lipici, silicon, clopoţei, tot ce ne-ar trebui pentru a da frâu liber ideilor ce cu siguranţă le avem şi nu sunt deloc puţine.

Putem realiza orice model ne îndeamnă imaginaţia. Putem colora toate conurile cu spray colorat, după care să începem personificarea acestora folosindu-ne de întrega recuzită de accesorii şi transformându-le în personaje de poveste, în reni, veveriţe sau iepuraşi. Ataşându-le un şnuruleţ vor realiza astfel ornamente pentru brad.

Putem transforma fiecare con într-un mic brăduţ de Crăciun, lipind pe el ciucuraşi cât mai coloraţi.

Ataşând ochişori şi guriţe vom construi mici omuleţi veseli din castane, ghinde şi conuri pe care îi vom agăţa în brad sau îi vom monta în aranjamente cât mai originale.

Vom lipi conuri pe un carton rotund, vom adăuga ghinde, vom vopsi totul în verde, după care ornăm cu panglicuţe colorate şi vesele. Realizăm astfel o interesantă coroniţă de Crăciun.

Pentru un aspect mai strălucitor putem lipi mărgele şi paiete pe toată suprafaţa conului, obţinând astfel ornamente pentru brad extrem de sclipitoare, potrivite sărbătorii.

Un con vopsit alb, cu un ciucuraş mare şi alb ataşat în vârf, cu o fundiţă roşie legată ca şi cum ar avea fular, cu o pălăriuţă pe cap şi doi ochişori, se va transforma într-un om de zăpadă ce s-ar potrivi foarte bine mesei de Crăciun, înveselind farfuria fiecărui invitat.

Putem merge mai departe, lipind multe conuri între ele pentru a forma un brad de Crăciun. Le vom orna lipind steluţe, inimi şi îngeraşi autoadezivi şi le vom pulveriza cu mult sclipici. Rezultatul este spectaculos.

Odată pornită acestă minunată activitate veţi descoperi că sunteţi asaltaţi de idei, de dorinţa de a realiza propriile dumneavoastră decoraţiuni şi veţi fi încântaţi de  rezultatele finale.

Vă veţi orna casa şi vă veţi bucura familia cu propriile dumneavoastră ornamente de Crăciun, originale, frumoase şi extrem de valoroase.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*