Cum să îți decorezi cu stil și personalitate locuința? 4 idei pentru cei care își doresc o amenajare inedită

Majoritatea persoanelor se arată din ce în ce mai interesate de tendințele de design interior, și asta pentru că își doresc locuințe confortabile, primitoare, călduroase și personalizate. O locuință care ne reflectă pasiunile și personalitatea ar trebui să fie obiectivul designului interior. Prea puține persoane mai sunt atrase de stilul rigid și structurat propus de revistele de specialitate sau văzut în showroom-urile de mobilă. În schimb, mulți dintre noi dorim să ne etalăm gusturile, să ne expunem creațiile sau colecțiile personale și să ne transformăm căminul într-un sanctuar liniștit, plin de relaxare și de vindecare.

Cum să îți decorezi cu stil și personalitate locuințaIată, așadar, câteva idei care v-ar putea ajuta dacă doriți să vă decorați locuința într-o manieră mai personală:

Nu neglijați holul

Holul este un loc grozav pentru a fi cât se poate de îndrăzneț în ceea ce privește decorul. În plus, fiind un spațiu de tranziție și de legătură cu restul casei, vă permite să experimentați și cu nuanțe mai închise. Dacă nu vă este frică să experimentați cu diferite imprimeuri, atunci optați pentru un tapet botanic pentru îmbrăcarea pereților și pentru o mochetă animal print pentru mochetarea scărilor. Rezultă, într-adevăr, un hol inedit, ambițios, cu multă personalitate.

Spuneți „nu” țesăturilor simple

Dacă nu aveți timpul sau curajul necesar pentru a crea un perete de accent fie prin vopsea, prin șablonare, fie prin aplicarea unui tapet, atunci întorceți-vă atenția către ferestre. Dacă pereții vor rămâne simpli, atunci optați pentru perdele și draperii cu imprimeuri îndrăznețe. În prezent, sunt disponibile o varietate de modele de perdele și draperii cu imprimeuri florale, de la frunziș, lavandă și până la un câmp plin cu flori. Astfel de perdele și draperii funcționează deosebit de bine într-o locuință amenajată tradițional sau organic modern, alături de materiale naturale, precum piatră, lemn, in, cânepă, iută sau ratan. Dacă apreciați frumusețea lemnului natural, în magazinul euroartonline.ro veți găsi o varietate de articole din lemn pe care le puteți folosi pentru a obține un decor superb, de la rame foto, tăvi, cutii și până la cufere din lemn.

Creați o galerie artistică pe un perete

Fie că sunteți pasionat de fotografie, fie că ați colecționat de-a lungul timpul afișe sau postere cu filme, crearea unei galerii artistice pe un perete va crea un punct focal. Puteți opta pentru această idee și dacă doriți să îmbrăcați un perete gol. Cert este că o galerie de artă va crea un spectacol vizual și poate deveni un subiect de discuție pentru vizitatori. Din magazinul euroartonline.ro puteți achiziționa rame foto din lemn la prețuri foarte avantajoase. Puteți să înrămați orice, de la fotografii personale, postere, afișe, citate din cărțile preferate și până la frunze și flori presate. Încercați să creați totuși o galerie artistică cu ceea ce vă pasionează și vă caracterizează cel mai mult. Doar așa veți obține o amenajare confortabilă și intimă.

Decorați cu lemn

Dacă doriți să vă amenajați locuința într-o manieră cât mai personală, naturală și inedită, atunci nu puteți greși folosind lemn din belșug. Lambriurile tradiționale din lemn au fost mult timp o caracteristică comună în multe locuințe. Lemnul, este de asemenea, materialul preferat de cei mai renumiți designeri, iar lemnul recuperat este, cu atât mai mult, un favorit, tocmai datorită istoriei și vechimii sale. Lambriurile originale din lemn împreună cu perdele și draperii cu imprimeu floral vă vor ajuta să obțineți acea amenajare inedită la care visați. Iar dacă vă place să pictați, atunci o draperie cu păsări pictate manual, este o altă idee inedită pe care o puteți pune în aplicare.

Lasă un Comentariu...

*