Culoarea potrivită pentru jaluzele interioare: 4 sfaturi utile

Jaluzelele interioare îndeplinesc cu succes mai multe roluri într-o locuință. Pe lângă faptul că oferă intimitate, protecție împotriva razelor puternice ale soarelui și au efect de atenuare a luminii, acestea au și un rol important în amenajare.

https://pixabay.com/photos/home-office-notebook-desk-computer-438386/ 

 Așadar, atunci când alegi un model de jaluzele interioare, ia în calcul și cât de bine se va integra într-o încăpere. Printre criteriile esențiale de care trebuie să ții cont este culoarea jaluzelelor și orientarea acestora: verticale ori orizontale.

Citește câteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi culoarea potrivită pentru jaluzelele interioare.

1. Culoarea jaluzelelor interioare trebuie asortată cu mobilierul sau covorul

Înainte să te îndrăgostești iremediabil de niște jaluzele interioare de culoare albastră, ia în calcul dacă se integrează armonios în încăperea respectivă. Dacă ai un covor roșu ori verde, atunci nu vor face echipă prea bună. Iar în cazul în care în dormitor ori în living predomină multe nuanțe, atunci nu cumpăra jaluzele interioare colorate într-o culoare pe care nu o ai deja. Vei încărca spațiul și vei obține o atmosferă obositoare.

Poți să investești în jaluzele în nuanțe mai intense atunci când în restul încăperii predomină tonurile neutre. La polul opus, dacă ai textilele ori mobilierul mai colorate, atunci mizează pe jaluzele în tonuri neutre, clasice și nu vei da niciodată greș.

2. Nu potrivi culoarea jaluzelelor cu cea a pereților 

Nuanța jaluzelelor poate fi asortată cu cea a mobilierului, a covorului ori a altor elemente de decor, dar trebuie să se țină cont și de culoarea pereților. Jaluzelele nu ar trebui să aibă aceeași culoare precum pereții. Este permisă această alegere doar dacă pereții sunt albi ori în nuanțe cuminți, așa cum sunt tonurile neutre, altfel spațiul va fi prea încărcat.

Descoperă gama completă de jaluzele interioare pe rtm-jaluzele.ro, unde găsești modele disponibile în 60 de culori. Transportul, măsurătorile și montajul sunt gratuite pentru Cluj, la fel și serviciile de garanție și post-garanție.

3. Nu alege jaluzelele după ultimele tendințe 

Celebrul Institut Pantone alege în fiecare an o nuanță, ori două, care va fi definitorie în următoarele 12 luni. Spre exemplu, în 2021, vor fi vedete – Ultimate Gray (gri suprem) și Illuminating (galben luminos). Griul este o nuanță liniștitoare pe care o vei putea integra mai ușor într-un spațiu, însă revigorantul galben îți va da bătăi de cap.

Dacă nu dorești să faci prea des schimbări în decorul casei, atunci alege niște modele de jaluzele într-o culoare neutră, ușor de asortat, care nu iese în evidență. Același sfat se aplică și în cazul în care vrei să păstrezi mai mulți ani jaluzelele, timp în care vei mai schimba textilele.

4. Ține cont de tipul încăperii

Jaluzelele interioare în culori mai închise sunt mai potrivite pentru dormitoare, în timp ce modelele în nuanțe mai deschise își găsesc mai bine locul în living și în bucătărie. Acestea fac ca spațiul să pară mai mare, lasă mai multă lumină să pătrundă și asigură o atmosferă primitoare. 

Pentru dormitoare poți alege modele opace ori de tip black out, care blochează complet pătrunderea luminii. Acest sfat se aplică în special dacă expunerea la soare este totală în cameră. Totuși, atenție dacă ai spațiul de lucru în încăperea în care dormi. Evită culorile închise dacă ai biroul în apropierea ferestrelor și mizează pe jaluzele în nuanțe neutre, altfel va deveni obositor pentru ochi.

Dincolo de rolul lor practic, jaluzelele interioare sunt un element de decor, astfel că reprezintă o piesă importantă în amenajarea unei camere.


Lasă un Comentariu...

*