Alegeri ideale pentru covoare

Cu toții știm că mobilierul, covoarele și perdelele sunt primele care ne atrag privirea atunci când intrăm într-o încăpere. Tocmai de aceea, trebuie să fim atenți la cum le asortăm, astfel încât să nu incomodeze privitorul prin materiale sau texturi care nu se potrivesc. Și cum diferitele modele de covoare sunt accesorii care dau un ton de culoare și personalitate unei camere, alegerea acestora nu este una tocmai ușor de luat.

Covoare (1).jpg

Picture 1 of 4

Dacă podeaua este prea rece sau pardoseala scârțâie sub picioare, atunci aceste covoare devin pur și simplu o necesitate. Pe de altă parte, orice covor sau mochetă are dezavantajul de a stoca murdărie și praf. De aceea, ni se pare mult mai simplu să spălăm doar podeaua, decât să folosim un aspirator puternic. În cazul în care sunteți alergic la praf sau aveți animale de companie cu blană, puteți să renunțați la covoare. Totuși, dacă sunteți iubitori ai căldurii și confortului, învățați să aveți grijă de aceste detalii de decor, pentru că orice covor poate fi întreținut pe o perioadă lungă de timp.

Primul pas pentru a stabili ce stil de covor trebuie folosit într-o încăpere, țineți cont de camera în care doriți să îl așezați. Fie că este vorba despre camera de zi, dormitor sau de camera copilului, țineți cont de traficul pe care îl aveți în acea încăpere. Dacă vă petreceți majoritatea timpului într-o anume încăpere, de exemplu camera de zi, alegeți covoare închise la culoare și cu un design mai deosebit. Următorul detaliu de care trebuie să țineți cont este dimensiunea camerei. Specialiștii recomandă ca în camere de dimensiuni mici să se pună covoare mari, deschise la culoare și cu o textură uniformă. Totuși, covorul de astfel de dimensiuni trebuie să permită ca parchetul să fie descoperit în jurul lui, cel puțin 20 de centimetri. Însă nu uitați de murdărie! Întreținerea unor covoare de culoare deschisă, nu va fi ușor de păstrat, de aceea aveți grijă să nu alegeți un covor de culoare deschisă în camera în care obișnuiți să mâncați sau în camera copilului. În baie sau în dormitoare se aleg, în general, covoare de dimensiuni mai mici, în culori puternice, de diferite forme. Pentru camera copiilor alegeți covoare cu desene, pe care nu se va observa ușor murdăria, iar copiii vor fi fericiți să își vadă personajele preferate.

Pasul următor este alegerea culorii. Culorile deschise și pale creează o iluzie de spațiu deschis, iar cele închise dau senzația de confort și căldură. Un covor cu imprimeuri îndrăznețe și în culori puternice, cum ar fi movul, verdele crud sau galbenul, poate fi piesa centrală a unei încăperi. Modelul imprimat pe covoare este și el important. Dacă celelalte lucruri din casă sunt în culori neutre, atunci formele geometrice și imprimeurile florale pot face din covor vedeta încăperii. De aceea, dacă alegeți un imprimeu elaborat și încărcat, tapițeria mobilierului este bine să fie într-o singură culoare și textură. Dacă mobilierul și perdelele au un aspect mai simplu, dă viață încăperii folosind covoare bogate în desene. Și zugrăveala este importantă! Folosiți culori care pun covorul în evidență. De exemplu, un covor lila se potrivește într-o încăpere zugrăvită în nuanțe de bej, maro sau crem.

Pe podelele din gresie dură vor arăta foarte bine acele covoare moi și dense, la fel cum pe cele lucioase se recomandă să așezați covoare mai subțiri, într-o culoare aprinsă. Pe o podea pestriță așezați un covor monocrom. Dacă nuanța covorului coincide cu nuanța gresiei, atunci faceți niște accente de culoare în partea de jos a camerei: pernuțe multicolore, jucării sau o măsuță pentru reviste.


One Response to “Alegeri ideale pentru covoare”

Read below or add a comment...

  1. Ema O says:

    Eu iubesc covoarele colorate, dar mi se pare că sunt tare greu de asortat. Oricum, frumos articol.

Lasă un Comentariu...

*