Accesorii la modă în 2020. Cum să-ți decorezi inspirat sufrageria?

Indiferent de mărimea lui, livingul trebuie să fie mobilat corect, bine aerisit și luminat, astfel încât să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie. Dar cum alegi accesoriile potrivite? Ține cont de sugestiile de mai jos și află care sunt accesoriile la modă în 2020 în materie de design interior.

Perdele și draperii

Pentru decorarea unui living, draperiile și perdelele sunt elemente esențiale, de aceea nu trebuie alese la întâmplare. Astfel, ține cont de materialul din care sunt confecționate perdelele și draperiile și de culoarea acestora, pentru că fiecare încăpere are nevoie de o armonie cromatică. Poți opta pentru perdele transparente din dantelă, care te ajută să obții lumină naturală din belșug. Pentru că dantela este recunoscută ca fiind un simbol al eleganței și al rafinamentului, acest material se potrivește de minune într-o casă decorată în stil rustic. Pentru perdele și draperii poți alege și bumbacul, care se potrivește aproape oricărei încăperi și oricărui stil decorativ. Acestea se găsesc într-o varietate mare de culori și modele.

Covoare pentru living

Accesoriile includ și covoare pentru sufragerie, care trebuie să fie alese în funcție de dimensiunea camerei. Astfel, dacă ai un living spațios, poți să așezi un covor mare în centru, în timp ce pentru un living mic este potrivit un covor pe care să-l așezi sub măsuța de cafea. Mai mult, atunci când mobila este poziționată de-a lungul pereților, picioarele din față ale fotoliilor, scaunelor sau canapelelor ar trebui să fie pe covor.

În momentul în care vrei să redecorezi sufrageria, specialiștii în design recomandă cumpărarea covorului înainte de alegerea pieselor de mobilier. Culorile dominante din covor ar trebui să se regăsească și în mobilă sau în elementele de decor. Nu ești în proces de redecorare, dar vrei să faci o schimbare în living? Pentru o mobilă într-o singură culoare, alege un covor în culori deschise, cu model, în timp ce pentru un living colorat se potrivește un covor în nuanțe neutre.

Tapetul

Tapetul este un accesoriu deosebit pentru living, pe care merită să îl folosești. Cu ajutorul tapetului îndepărtezi efectul rigid al pereților vopsiți și obții un interior cu personalitate. Orice tip de tapet decorativ poate să transmită un anumit mesaj și poate crea o zonă separată, în funcție de designul pentru care optezi. Pe lângă această utilizare, tapetul te poate ajuta să îmbraci biroul, dulapul sau sertarele, pe care să le personalizezi după bunul plac. Modelele și culorile de tapet sunt atât de variate, încât nu ai cum să nu găsești ceva pe gustul tău.

Corpurile de iluminat

Pentru că în sufragerie te relaxezi, mănânci sau petreci timp alături de cei dragi, ai nevoie de lumină corespunzătoare. Ideal ar fi să combini luminile de lucru cu cele de ambient și cu modelele decorative, pentru un design complet. Optează pentru un lampadar pe care să-l așezi lângă canapea pentru momentele în care citești, sau cumpără lustre inedite, care îți oferă lumina funcțională de care ai nevoie.

În funcție de stilul în care decorezi sufrageria, poți alege corpuri de iluminat elegante sau jucăușe, în culori neutre sau aprinse. Ai decorat livingul într-un stil industrial? Atunci alege corpuri de iluminat în culoarea cuprului, care să impresioneze prin design. Pentru un stil rustic, alege veioze sau lămpi cu elemente din lemn. Nu uita nici de luminile difuze cu LED, care să scoată în evidență anumite piese de mobilier.

Decorațiunile

Fotografiile, tablourile, obiectele din ceramică și țesăturile sunt doar câteva dintre elementele de decor pe care le poți include în sufrageria ta. Adaugă flori și plante decorative pentru a umple colțurile goale ale încăperilor și transformă livingul într-o încăpere confortabilă și primitoare.

Ține cont de sfaturile noastre și alege accesoriile la modă în 2020, pentru a-ți decora livingul cu bun gust!

 

Lasă un Comentariu...

*