4 metode sigure și creative de a-ți personaliza locuința

Locuința este spațiul în care trebuie să te simți cel mai bine și care să-ți ofere maximul de confort, iar pentru asta este necesar să o amenajezi exact așa cum îți imaginezi tu că trebuie să arate casa ideală. Nu e nevoie să ții cont de modele și tendințe, ci doar să-ți dai frâu liber imaginației, personalizându-și locuința ghidându-te doar după gusturile tale, indiferent cât de conservatoare sau extravagante ar fi.

Dacă tocmai te-ai mutat în casă nouă sau ai de gând să te apuci de renovat, îți sugerăm câteva metode prin care poți să conferi propriei locuințe amprenta personală.

Combină armonios culorile preferate

Nu putem vorbi de o locuință personalizată dacă la interior nu predomină culorile preferate ale proprietarului, așa că dorințele tale trebuie să primeze atunci când vine vorba de cromatică. Indiferent care sunt culorile preferate, esențial este să găsești o modalitate în care acestea să se îmbine armonios, pentru ca efectul vizual să fie unul plăcut, ceea ce va crea un plus de confort.

Spre exemplu, dacă îți dorești un loc în care să te poți relaxa după o zi agitată la birou, ar trebui să alegi o cameră în care să predomine culori precum albastru deschis, bej, verde sau roz. De asemenea, dacă vrei să îți recapeți energia într-o zi mohorâtă de toamnă sau după o noapte albă, o încăpere în care să predomine culori vii precum galben, roșu sau portocaliu ar fi excelentă în acest scop.

Fă-ți holul primitor și funcțional

Fiind o zonă de tranzit, care asigură accesul către principalele încăperi din locuință, holul este deseori neglijat de mulți proprietari. Vorbim totuși de locul de care cei care îți trec pragul dau cu ochii prima dată, așa că holul trebuie să fie amenajat, pentru a deveni cât mai primitor și funcțional. Pentru asta, poți folosi traverse pentru hol sau coridor, care îmbunătățesc semnificativ aspectul holului, adaptându-se perfect dimensiunilor acestuia. Totodată, la intrare poți amenaja un loc primitor, cu un cuier de haine și o canapea mică sau un fotoliu pe care să te așezi atunci când te încalți.

Decorează pereții cu fotografii

Cu siguranță, ai sute sau chiar mii de poze în care ai imortalizat momente speciale din viață, sau peisaje de vis din locurile prin care ai călătorit. E păcat să le păstrezi stocate doar în telefon sau pe laptop și să nu le expui pe cele mai sugestive pentru a fi admirate de oaspeții care te vizitează. Poți amenaja chiar o miniexpoziție pe pereții holului sau poți decora pereții din living, iar alegerea în privința ramelor îți aparține.

Amenajează un colț verde cu plante de apartament

Pe lângă aspectul estetic deosebit pe care îl conferă locuinței, plantele de apartament au și meritul de a împrospăta și înviora atmosfera. De aceea, e o idee excelentă să amenajezi un colț verde în living sau să decorezi fiecare cameră cu plante de apartament. Cu cât plante sunt mai diverse și mai colorate, cu atât mai bine, pentru că locuința va deveni mai veselă și mai primitoare.

În cazul în care consideri că nu ai timp suficient să te ocupi de ele, alege plante cât mai adaptabile, care se ofilesc greu și nu necesită foarte multă atenție. În această categorie intră ficusul, feriga, cactusul, trandafirul japonez și multe altele.

O soluție practică este și amenajarea unui loc special pentru lucrurile mărunte pe care le rătăcești exact atunci când ai mai mare nevoie de ele. Vorbim în special de chei, pe care mulți dintre noi le uităm prin buzunare, apoi răscolim toată garderoba pentru a le găsi.

Un astfel de loc special amenajat lângă ușa de la intrare, sub forma unui mic cuier pentru chei cu un mic sertăraș pentru alte mărunțișuri utile este o ideea foarte practică și nimic nu te oprește să îl personalizezi cu un mesaj haios sau să îi dai o formă mai deosebită. 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/hol-apartament-interior-design-621741/

Lasă un Comentariu...

*