Obiecte de iluminat îndrăznețe pentru bucătărie

Bucătăria este un spațiu important în casa noastră, pentru că reprezintă locul unde familia se reunește pentru a lua masa cel puțin de două ori pe zi. Totodată, bucătăria este un spațiu în care iluminatul are mai mult o funcție pratică, decât de înfrumusețare a spațiului. De obicei, amplasăm obiectele de iluminat în așa fel încât lumina să pice pe blatul de lucru sau pe dulapuri. Dacă te-ai săturat de obiectele de iluminat clasice și vrei ceva modern și util în același timp, avem pentru tine câteva propuneri de obiecte de iluminat îndrăznețe, care vor da bucătăriei tale un aspect original.

Forme geometrice

Picture 1 of 4

Formele geometrice

Nu îți fie frică să alegi un obiect de iluminat abstract, într-o formă geometrică. La prima vedere, pare că nu are ce căuta într-o bucătărie, dar ai fi surprins să vezi ce bine se îmbină cu restul obiectelor de mobilier. Simplitatea formei acestui tip de obiect de iluminat este cea care va da farmec de acum încolo bucătărie tale.

Candelabre

Da, ai citit bine. Un candelabru cu stil va da bucătăriei tale un aspect boem și îndrăzneț. Uită de spoturi și de aplicile plictisitoare și agață un candelabru deasupra zonei de luat masa. Mergi mai departe de atât și alege un candelabru colorat sau unul confecționat din ziare sau reviste. Va fi piesa centrală a bucătăriei!

Obiecte de iluminat suspendate

Corpurile de iluminat suspendate au revenit în trend anul acesta. Așa că, nu mai sta pe gânduri, alege câteva obiecte de iluminat de diferite dimensiuni și forme și agață-le la întâmplare pe tavan, la diferite înălțimi. Vei obține astfel o bucătărie originală și inovativă. Poți alege abajururi de diferite culori pentru a reda o atmosferă jucăușă a bucătăriei.

Culoarea cuprului

Anul acesta se poartă obiectele de iluminat în culoarea cuprului pentru a da bucătăriei un aspect vintage sau chiar retro. Aceste obiecte de iluminat le poți găsi în magazinele de profil sau chiar la diferite târguri cu obiecte vintage. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că un obiect de iluminat în culoarea cuprului antichizat poate reprezenta chiar un element de lux în decorul unei case și poate face cu ușurință legătura între aspectele moderne și cele rustice dintr-o bucătărie.

În concluzie, îndrăznește să îți accesorizezi bucătăria cu obiecte de iluminat la modă și care vor da un aspect modern acestei camere. Ai grijă ca obiectul de iluminat ales să fie în armonie cu restul obiectelor de mobilier și alte accesorii din bucătăria ta.

Sursă foto: pinterest.com

About Cristina Rosu

One Response to “Obiecte de iluminat îndrăznețe pentru bucătărie”

Read below or add a comment...

  1. Cristina says:

    Chiar ma gandeam ce sa mai aduc nou in apartamentul meu din cosmopolis. De 3 ani de cand ne-am mutat, nu am mai schimbat nimic si parca as mai vrea si ceva noutati. Cred ca niste obiecte de iluminat mai indraznete si niste draperii sau perne noi vor da aerul fresh de care am nevoie. Formele geometrice mi se par niste alegeri foarte misto si cred ca s-ar potrivi perfect cu ce am deja.

Lasă un Comentariu...

*