Corpuri de iluminat pentru living

Pentru majoritatea dintre noi, livingul este locul ideal în care să ne primim oaspeții. Aici ținem tot ce avem mai frumos, expunem obiectele de decor preferate și prezentăm cele mai frumoase piese de mobilier. Este singura încăpere care spune despre tine dacă ești o persoană formală, elegantă sau amuzantă. De aceea, trebuie să ne ocupăm de amenajarea încăperii până la cel mai mic detaliu. Și aici mă refer și la acele corpuri de iluminat pentru living care aduc un plus de originalitate camerei.

Corpuri de iluminat pentru living (1).jpg

Picture 1 of 4

Indiferent dacă locuiești într-o casă spațioasă sau doar într-un apartament de bloc, livingul este cartea de vizită a întregii tale locuințe. El, prin funcționalitatea pe care o oferă creează bună dispoziție și, în aceși timp, reflectă gustul personal al proprietarului. Însă, în orice casă, aceste încăperi par aranjate la fel: canapea și fotolii, bibliotecă, masă cu scaune tapițate și o canapea pe care să încapă toată familia. Da, este corect! Dar cum putem să scoatem puțin din anonimat orice piesă de decor folosită? Cu ajutorul acestor corpuri de iluminat pentru living, despre care voi detalia imediat.

O anumită lumină care să îmbunătățească atmosfera în living prespune mai mult decît o simplă alegere a unui banal corp de iluminat. Este necesar un anumit sistem de iluminat pentru fiecare zonă din interiorul livingului, astfel încât să fie scoase în evidență volumele, culorile și formele, astfel că e indicat să evităm sursele de lumină reci. Ca să creezi ambianță, dar în același timp să accentuezi anumite obiecte de decor, opere de artă sau tablouri, trebuie să fii atent la ce corpuri de iluminat apelezi. Și dacă vreți să vă faceți o mică idee pentru a știi ce să alegeți, vă voi prezenta cele mai populare corpuri de iluminat pentru living.

Spoturile sunt acele corpuri de iluminat care au capacitatea de a se roti, direcționa și înclina, după preferințe, și cu ajutorul cărora poți obține efecte speciale de lumină pe suprafața unuia dintre pereți. De asemena, poți crea umbre pe suprafețele texturate, cum ai fi draperiile. Spoturile pot fi amplasate pe un perete fals.

Aplicele induc o lumină de accent și au o intensitate redusă, dar foarte relaxantă. Sunt ideale dacă ne dorim să punem în valoare un colț al camerei sau un element decorativ. În funcție de preferințe, ele pot avea un întrerupător de perete sau integrat, iar becurile pot fi economice, cu halogen sau cu incandescență.

Corpurile de iluminat cu picior. În această categorie regăsim lampadarele, voizele sau lămpile de birou. Ele sunt niște corpuri de iluminat pentru living ideale deoarece au rolul de a scoate în relief diverse forme și mărimi în funcție de materialul din care sunt confecționate. Fie din hârtie, pânză sau sticlă, acestea se pot fi orientate fie în sus, fie în jos. În cazul veiozelor se poate remarca faptul că acestea răspândesc o lumină punctuală care este potrivită fie dacă vrei să citești, fie dacă vrei să stai la povești într-o atmosferă mai intimă. În schimb, lampa de birou emite o lumină albă, care este necesară pentru workaholici.

Corpurile suspendate sunt ideale pentru un iluminat general, dar pot fi folosite și ca lumină de lucru. Ele pot avea tija fixp sau reglabilp și de cele mai multe ori reprezintă o soluție avantajoasă.

Orice corpuri de iluminat pentru living am alege, trebuie să îi oferim atât funcționalitate, dar și originalitate spațiului. De aceea, folosiți-vă de aceste corpuri de iluminat pentru a crea o atmosferă relaxantă și plăcută în living.

Lasă un Comentariu...

*