Corpuri de iluminat pentru baie

Avem puține încăperi într-o locuință în care ne refugiem atunci când ne dorim să evadăm din agitația cotidiană. Și ce poate fi mai relaxant și odihnitor decât o seară în cada plină cu spumă? Totuși, ambianța din baie e alcătuită din mai multe elemente, iar unul foarte important este iluminatul. Alegerea unor corpuri de iluminat care să ne inducă fix acea atmosferă pe care ne-o dorim nu este întotdeauna ușoară.

Corpuri de iluminat (1).jpg

Picture 1 of 5

Baia este o încăpere importantă și strict funcțională a locuinței, de aceea trebuie să îi acordăm o atenție deosebită în momentul amenajării, atât din punct de vedere al pieselor de mobilier folosite, cât și al corpurilor de iluminat. De aceea, atunci când ne gândim la ce corpuri de iluminat să folosim, trebuie să ne gândim că baia este un loc de relaxare, dar și un loc care trebuie să fie funcțional. O iluminare efiecientă ne va permite să realizăm toate activitățile aferente acestei încăperi fără a ne crea niciun disconfort.

Așadar, iluminatul din baie trebuie să împlinească trei condiții: să fie funcțional, estetic și de efect. Pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice, precum bărbierit sau aplicarea machiajului, este nevoie de o lumină puternică, iar pentru momentele în care care dorim să ne relaxăm, este nevoie de o lumină discretă. În jurul oglinzii pot fi instalate lumini incandescente sau cu halogen, pentru a putea regla ușor luminozitatea. Becurile folosite trebuie să ofere o cantitate de lumină necesară pentru a ilumina corect încăperea. Indicat este să folosim corpuri de iluminat îndreptate în joc, cu ornamente speciale care ajută la remodelarea băii și la obținerea unui efect deosebit.

Un iluminat corect înseamnă și o iluminare generală bună, fără reflexii, practic o lumină uniformă care poate fi dată de diverse corpuri de iluminat alege în funcție de dimensiunile camerei de baie. Adică, pentru o baie de dimensiuni mari poți folosi un corp de iluminat aplicat pe tavan, deasupra oglinzilor mari, iar pentru o baie mică lumina uniformă poate fi obținută cu ajutorul a două corpuri de iluminat puse în dreapta și stânga oglinzii.

Iluminatul băii se mai poate face prin aplice de perete sau de tava, care trebuie să fie cât mai etanșe, pentru ca aburii din cameră să nu le poată afecta. Dacă vrei să câștigi spațiu dar să îi dai un plus de originalitate băii tale, poți să optezi pentru plafoanele cu lumină incorporată. Așadar, iluminarea potrivită a băii trebuie să țină cpnt mai întâi de protecția utilizatorilor împotriva șocurilor electrice, și abia după aceea să ne gândim la aspectul estetic.

Cele mai bune corpuri de iluminat pentru baie sunt fixate și direcționate în așa fel încât iluminatul să fie eficient și să focalizeze zonele mai întunecate sau obiectele pe care le dorim accentuate. Lumina poate fi reflectată cu ajutorul oglinzilor dacă sunt așezate în locuri strategice și se poți obține astfel rezultate mai bune. Ea mai poate fi completată de o lampă sau o veioză așezată pe dulăpiorul din baie, doar în cazul în care sistemul electric ne permite acest lucru. Acestea ne vor ajuta să avem o lumină mai puternică atunci când avem nevoie, dar și o lumină redusă atunci când ne dorim o atmosferă romantică. Folosiți-vă de aceste corpuri de iluminat care oferă lumină fără de care nu există formă, textură sau culoare.

În cazul în care nu dispuneți de un buget foarte mare, nu vă faceți griji! Magazinele ne stau la dispoziție cu o gamă largă de corpuri de iluminat pentru toate buzunarele.

Lasă un Comentariu...

*