Benzile cu LED – ultima inovație în materie de iluminat

Benzile cu LED, dacă sunt bine alese pot arăta modern și futuristic. Aceste benzi pot fi amplasate oriunde obiectele de iluminat clasice nu au loc, cum ar fi sub un dulap, sub o canapea sau chiar într-un sertar și pot crea o lumină ambientală plăcută. Opțiunile de amplasare ale acestor benzi cu LED sunt multiple, singurul lucru care v-ar putea limita fiind imaginația.

Scări

Picture 1 of 5

Există două tipuri de benzi cu LED, cele cu lumină caldă și cele cu lumină rece. Benzile cu LED cu lumină caldă fac camera să pară mult mai spațioasă datorită luminii difuze, dar îi conferă și un aer intim, familial. De cealaltă parte, benzile LED cu lumină rece sunt potrivite pentru casele vechi, cu tavane înalte și aer boem. Montarea acestor benzi către tavan va da camerei un aspect elegant accentuat prin jocul de umbre și intensitate.

Unde puteți aplica benzile cu LED?

Scări. Pe lângă faptul că benzile cu LED pot înfrumuseța o scară interioară, ele pot fi și funcționale, luminând într-un mod armonios pe durata nopții și prevenind accidentele.

Baie. Pentru iluminarea băii puteți amplasa benzile cu LED deasupra oglinzii, în jurul căzii sau chiar în pardoseală, în funcție de dimensiunea băii și de posibilitatea de a jongla cu obiectele de decor.

Dormitor. Dacă vreți să aduceți romantismul în dormitor, amplasați benzile cu LED pe plafon sau în jurul patului. În acest fel puteți renunța la lumânările aprinse pentru nopțile speciale. Totodată, benzile cu LED în dormitor vor induce o stare de relaxare și visare.

Bucătărie. În bucătărie putem amplasa benzile cu LED sub dulapurile suspendare, pentru a lumina mai ales blatul de lucru, sau din contră, putem scoate în evidență dulapurile prin orientarea benzilor cu LED către acestea.

Living room. Această cameră este probabil camera în care vă puteți juca cel mai mult cu benzile cu LED pentru că le puteți amplasa în zone strategice pentru a scoate în evidență anumite lucruri precum un colț întunecat, un perete întreg sau doar un tablou. Puteți amplasa benzile și în interiorul unei biblioteci sau în spatele unei canapele, pentru a da un plus de stil și modernism camerei de zi.

În concluzie, iluminatul este la fel de important ca alegerea mobilierului sau culorii pereților. Cu ajuorul benzilor cu LED putem obține diverse jocuri de umbre și lumini, putem accentua anumite obiecte de decor și putem scoate din anonimat o bibliotecă, un dulap și alte piese de mobilier. Tot ce trebuie să faceți este să urmați o regulă simplă în folosirea acestor benzi: sursa de lumină nu trebuie să fie vizibilă, ci doar rezultatul ei!

Sursă foto: pinterest.com

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*