5 beneficii ale proiectoarelor de lumină

Lumina este un element esențial în viața noastră de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât vorbim de amenajarea interioară a unui spațiu, fie el căminul unei familii sau un spațiu comercial.

5-beneficii-ale-proiectoarelor-de-lumina

Ideal, în orice situație, ar fi să recurgem la o lumină naturală. Aceasta ar trebui să lumineze orice spațiu, însă pentru că în unele cazuri prezența sa este imposibilă din cauza absenței ferestrelor sau pentru că continuăm să fim activi și după apusul soarelui, atunci ar trebuie să ne orientăm către niște corpuri de iluminat, sisteme și lumini care să suplinească acest necesar.
În ceea ce privește amenajarea interioară a unei locuințe, când vine vorba de corpuri de iluminat, soluțiile sunt nenumărate, avem de la aplice la lustre, candelabre, veioze și până la spoturi și proiectoare precum acestea. În cazul spațiilor comerciale limitele sunt un pic mai mari, mai ales că avem de-a face cu produse care trebuie foarte bine puse în evidență astfel încât să atragă clientul și să-l convingă să-l cumpere.
Cu toate că de cele mai multe ori spoturile și proiectoarele de lumină sunt preferate de magazinele comerciale, spații de birou sau locațiile turistice, acestea pot fi integrate cu succes și într-o locuință unifamilială mai ales atunci când dorim să iluminăm anumite zone, precum blatul din bucătărie, un tablou supradimensionat, un hol sau dorim să oferim profunzime unei zone aplicând lumina led pe marginea unui corp de mobilier suspendat.

Pe lângă aceste câteva avantaje amintite rapid, ce alte beneficii crezi că mai poți avea din partea proiectoarelor de lumină?

1. Contrat așteptărilor, proiectoarele de lumină, mai ales cele dintr-un loc ca acestea, prezintă un design destul de variat, de la cele mai simple, mai discrete și până la unele pe care cu greu ai putea să le treci cu vedere, dar asta nu înseamnă că sunt lipsite de eleganță sau delicatețe. În plus, dat fiind că tendința ultimilor ani a fost să adoptăm un stil cât mai industrial în căminele noastre, ele devin ideale pentru cei care nu se tem să combină peretele de cărămidă cu un proiector în schimbul unui corp de iluminat clasic.

2. Proiectoarele de lumină sau spoturile cu led sunt definite de calitatea luminii pe care acestea o furnizează. Lumina artificială pe care o produc pot rivaliza în unele cazuri cu lumina naturală, ele oferind fascicule luminoase clare, bine definite.

3. Apelând la astfel de corpuri de iluminat cu led costurile lunare de întreținere scad considerabil. Atât, costurile de întreținere, cât și consumul de energie sunt reduse. În plus, viața unui spot sau proiector cu led este destul de mare comparativ cu ale surse de iluminat tradiționale. De asemenea, ele se aprind instant, nu au nevoie de răcire, iar în unele cazuri poți fi conectate la un sistem ce utilizează senzori de mișcare.

4. Un alt beneficiu pe care trebuie să-l mai știi despre genul acesta de corpuri de iluminat de interior este faptul că nu atrag sub nicio formă insectele. Puțin probabil să te confrunți cu așa ceva în cazul unui magazin de haine, însă pentru cei care stau la curte acesta este un mare avantaj. mai ales dacă obișnuiești să ții foarte mult timp ferestrele deschise.

5. Nu în ultimul rând și poate cel mai important beneficiu al acestor corpuri de iluminat este faptul că degajă o lumină care nici nu vibrează, nici nu strălucește. Asta înseamnă că lumina generată de un spot sau un proiector de lumină cu led nu este obositoare și se apropie destul de mult de cea naturală.

Lasă un Comentariu...

*