5 idei pentru o masă elegantă de Crăciun

Se apropie cu pași repezi perioada sărbătorilor, când casa va fi din nou plină, iar cei dragi vor fi tot mai prezenți în preajma ta și mai cu seamă în jurul mesei. Surprinde-i de fiecare dată cu un aranjament de masă atipic, în ton sau nu cu această perioadă din an.

5 idei pentru o masa eleganta de Craciun (1)

Picture 1 of 12

În cele ce urmează îți prezint 5 idei pentru o masă elegantă de Crăciun, la care poți recurge pentru a-ți întâmpina prietenii într-un cadru cât mai plăcut, într-o atmosferă feerică, luminoasă de sărbătoare.
1. Veselă și pahare din sticlă

Nu trebuie să investești prea mult în aceste obiecte. Cu siguranță ce ai prin casă poate funcționa perfect pentru a da naștere unei mese de nota 10. Va necesita un pic de efort din partea ta. Respectă regulile, platou mare, farfurie de aperitiv și un castron pentru supă. Aceste pot fi de aceeași culoare, iar albul nu dă niciodată greș. Eventual, farfuria din mijloc sau castronul de deasupra ar putea avea un imprimeu, de sezon sau nu. Pentru a intra în spiritul de sărbătoare, recurge la niște suporturi pentru farfurii din material textil, mileuri, cauciuc sau pur și simplu hârtie de ziar, decupată după forma farfuriei mari. Roșu și verde sunt culorile vedete ale acestui sezon, parcă nu ar fi Crăciun fără ele, însă dacă îți dorești să fii un pic mai îndrăzneț poți recurge și la culorile metalice, argintiu, bronz sau auriu (asta dacă vrei un aspect mai glamuros), ori la o combinație monocromatică, doar alb cu accente metalice, ori alb și negru, pentru ceva mai sofisticat.

Pune pe masă mai multe pahare, atât pentru invitați, cât și pentru a crea mici aranjamente. Un pahar de șampanie, cu o cupă înaltă în care să introduci câte o rămurică de brad sigur le va atrage atenția, cum de altfel și un pahar de martini, pus cu gura în jos în care să capturezi o rămurica de vâsc, iar deasupra, unde se termină piciorul, o lumânare mică colorată, nu o să treacă neobservat.

Tacâmurile legă-le cu o fundă roșie sau cu sfoară în cazul în care te-ai decis pentru un aranjament de masă rustic.
2. Textile pentru masă

O masă unde textilele sunt prezente sub formă de față de masă, napron, placemats sau șervețele îți lasă impresia de căldură. Chiar și atunci când îți dorești să creezi un aranjament minimalist, absența lor se simte. Atât materialul, felul cum sun aranjate, cât și culorilor pot transforma radical o masă.

Naproanele, fâșiile de materiale textile reprezintă o variantă cât se poate de actuală pentru timpurile noastre. În plus, acestea se vor dovedi foarte utile din punct de vedere estetic, dacă nu dorești să ascunzi forma mese și materialul din care este realizată, care cu siguranță ar putea aduce un plus de farmec. Fețele de masă sunt recomandate atunci cânt îți dorești un aspect elegant, mai sobru, clasic. Totodată, în funcție de materialul din care este realizat, pentru că un bumbac satinat s-ar preta unei cine somptuoase, în timp ce una din in sau bumbac accesorizat cu dantelă ar fi foarte potrivită pentru un decor vintage, cu iz franțuzesc poate, poți da naștere și altor decoruri.

Placemat-urile, acele bucăți așezate doar sub farfurii pot sublinia foarte frumos liniile mesei, punând-o în valoare și delimitând vizual locurile musafirilor. Șervețelele din material textil oferă prestanță mesei. Niciodată nu te vei simți la fel de bine, la fel de apreciat, cu șervețele de hârtie, indiferent cât de groase ar fi și ce imprimeu ar avea. O masă elegantă de Crăciun are musai șervete din materiale textile, strânse în formă de evantai cu un inel special.
3. Aranjamente pentru masă

Orice masă, indiferent de stil, de perioadă, trebuie să aibă musai un aranjament de masă. Fie că este o coroniță de brad cu conuri, un buchet de flori, un boboc așezat într-o cană sau un Cactus de Crăciun într-un ghiveci oricare dintre acestea te vor introduce pe tine și oaspeții tăi în atmosfera spiritului de Crăciun. De altfel, nu este nevoie de o ocazie specială pentru a te simți special la o masă între prieteni. Nu uita, orice detaliu contează.
4. Decorațiuni pentru masă

O altă modalitate prin care poți să-ți transformi masa este să apelezi la micuțe decorațiuni, de la cartonașe cu numele celor ce vor fi prezenți prinse în niște suporturi atrăgătoare, cum ar fi un con de brad, la inele pentru șervețele, suporturi pentru sare și piper în formă de Moș Crăciun sau globulețe, ori la mici brăduți împodobiți așezați simetric pe toată lungimea mesei.
5. Lumânări

Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt lumânările. Înalte sau mici, în boluri sau sfeșnice din sticlă, lemn sau fier forjat, rotunde sau pătrare, lumânările vor crea aceea atmosferă feerică pe care o căutăm de sărbători.

Bucură-te de fiecare întâlnire alături de cei dragi și fă din fiecare cină o sărbătoare memorabilă.

Lasă un Comentariu...

*