Un aranjament de flori delicat și nemuritor

Unul dintre motivele pentru care nu-mi mai place să primesc flori este că după aproximativ o săptămână acestea mor și trebuie să le arunc, lucru care nu mă face deloc fericită. A fost sacrificată frumusețea lor pentru a mă bucura de ele un timp atât de scurt.

Un aranjament de flori delicat si nemuritor (1)

Picture 1 of 4

Așadar, ideea de a crea un potpuriu, un aranjament din flori uscate m-a încântat foarte mult, cu atât mai mult cu cât este destul de simplu de realizat.

Astfel, florile primite cu o ocazie specială, trandafirii sau lalele gingașe se pot transforma într-o piesă de rezistență, într-un aranjament atrăgător viu și colorat.
Elementele ce trebuie să domine acest amestec sunt petalele de flori și bobocii de flori, dar pentru acest potpuriu vei avea nevoie de acele tipuri cu petale mari. Ele se pot usca foarte simplu, în cuptorul cu microunde, în cuptor, într-o carte sau dacă vrei și boboci în acest aranjament, poți agață de o sârmă sau o țeavă florile cu bobocii în jos.

Pentru un spectacol vizual de excepție alege culori diferite și alătură și câteva frunze, crenguțe sau scoarță de copac pentru a crea un contrast și mai atrăgător.
Aranjamentul tău poate avea o dublă întrebuințare, pe o parte poate fi un accesoriu viu care să-ți coloreze un colț din living sau dormitor, pe de alta se poate transforma într-un odorizat de cameră inedit.

Pentru asta alege un bol suficient de larg în care să pui petalele, bobocii, frunzele și restul ingredientelor, picură câțiva stropi generoși de ulei esențial (aroma care te încântă) și amestecă bine, car cu blândețe totul.

Pentru a persista mirosul mai mult timp, aplică un strat de fixativ fără miros și depozitează petalele într-un recipient cu închidere etanșă. Acesta va fi adăpostul lor pentru următoarele 6 săptămâni, timp în care, o dată la 7 zile, va trebuie să le mai amesteci puțin. Acest termen este recomandat pentru ca uleiul esențial să aibă timp să pătrundă în toate elementele potpuriului tău.
După scurgerea acestui timp alege un platou frumos din bambus sau sticlă, ușor curbat în care să-ți expui aranjamentul de flori delicat și nemuritor.

 

sursa foto: http://www.ehow.com/

Lasă un Comentariu...

*