Idei despre flori și aranjamente florale

Ne înveselesc, ne fac ziua mai frumoasă și ne inspiră. Acestea sunt aranjamentele florale. Nu sunt doar niște flori aruncate într-o vază, ele sunt o sursă de energie și fac parte din viața noastră de zi cu zi. În culori vii, forme și combinații inedite, aceste aranjamente florale au fost special create pentru a da o notă de eleganță și rafinament oricărei locații.

Travel Photos

Picture 1 of 4

Persoanele care realizează astfel de aranjamente florale consideră că acest proces se aproprie din ce în ce mai mult de artă. Natura artistică a unui aranjament nu ține de anumite reguli pe care un designer sau un florist trebuie să le urmeze, ci este necesar un anumit stil care să permită o categorisire a acelui aranjament. De aceea, specialiștii în domeniu consideră că există trei stiluri de aranjamente florale: tradițional, oriental și modern.

Stiluri de aranjamente florale

Aranjamentele florale tradiționale sunt create dintr-o multitudine de flori colorate și vaze decorative. În afară de aceste recipiente în care sunt așezate, aranjamentele tradiționale nu includ și altfel de accesorii. Aranjamentele orientale, în special cele chinezești și japoneze, se concentrează în mod special pe aspect. Armonia formelor și texturilor unor flori și frunze este elementul de bază al acestui stil. Aranjamentele japoneze sunt cunoscute drept Ikebana. Ikebana este, cu siguranță, concretizarea cea mai reprezentativă a cultului pentru frumos prezent de-a lungul istoriei în universul spiritual japonez. Elementele florale dintr-un astfel de aranjament sunt puse în vaze cu intenția transpunerii lor într-o nouă viață, încercându-și recrearea universului lor natural. Aranjarea florilor este o expresie a vitalității, a competiției neîntrerupte dintre viață și moarte, este o artă încărcată de simboluri care devine o parte indispensabilă a interioarelor japoneze. Plăcerea pentru aranjarea florilor caută să exprime o pace sufletească, un echilibru al naturii cu omul. Și cum la început am spus că nu există anumite reguli, în astfel de aranjamente florale se urmăresc reguli necesare cum ar fi forma imperfectă, neregularitatea, înfățișarea simplă, săracă, dar în același timp, delicată și fragilă. Specific este că ele nu pun accent pe flori, ci mai mult pe frunze, pe forma lor, pe combinații de nuanțe, toate așezate într-un vas atent ales.

Aranjamentele florale moderne au linii clare, simple și folosesc puține plante. Modul lor de realizare depinde foarte mult de gustul floristului sau al designerului. În acest stil nu se urmează liniile clasice în aranjarea florilor, modernismul preferând să surprindă prin utilizarea accesoriilor și florilor în culori puternice. Aranjamentele florale moderne se obțin cu ajutorul unor accesorii cu motive geometrice și a unor flori cu linii simple. Stilul modern este cel mai potrivit pentru diferite ocazii, perfect pentru a le dărui femeilor. Cel mai interesat lucru despre aranjamentele florale moderne este că nu te limitează, nu există granițe sau delimitări. De aceea, cei mai mulți floriști sunt pregătiți cu astfel de aranjamente, care pot fi achiziționate pe loc.

Aranjamentele florale moderne sunt foarte potrivite în cazul în care ne dorim să decorăm biroul sau pot fi oferite în cazul unor evenimente oficiale. Se potrivesc cu decorurile minimaliste ale interioarelor, cu spații de recepție ale marilor filme, cu săli de conferințe sau de ședințe. Acest tip de aranjamente florale au personalitate, iar acest lucru poate fi considerat un atu în mediul de afaceri. Cu o atenție desăvârșită la detalii, accesorii neconvenționale, creativitate și design energetic, aranjamentele florale moderne reprezintă o carte de vizită a celor care le realizează sau le utilizează.

Dacă nu vrem să apelăm la un designer sau un florist, e bine de știut că suporturile metalice, vasele decorative, flori rare și puține, dar de efect, fructe verzi și uscate, frunze colorate cu texturi interesante, lumini, sau umbre, toate pot fi folosite pentru a crea un astfel de aranjament modern. Fantezia este, în aceste situații, necesară. Îndemânarea în realizarea unui astfel de aranjament floral este și ea la mare preț. Un vas metalic argintiu, asemănător unei lămpi de poveste, poate să devină un suport pentru un aranjament cu trandafiri albi cu panglici decorative și fructe uscate.

Nu am greși dacă am spune că, deși se numește aranjament floral, este mai degrabă un grup de elemente decorative care include și flori. Ideile sunt îndrăznețe, trec mereu peste regulile cunoscute. Aranjamentul modern pare să fie un mix atractiv între arta orientală și occidentală, decorativ, dar și utilitar în egală măsură. Lumina și culoarea joacă și ele un rol important în reușita unui aranjament.

Designerii floriști au creat de-a lungul timpului adevărate opere de artă care au rămas moștenire și care sunt, și în ziua de azi, o sursă de inspirație pentru toți cei care vor să realizeze ceva măreț.

Lasă un Comentariu...

*