5 beneficii pe care le pot aduce plantele în viața ta

Încă mai stai pe gânduri dacă să-ți cumperi sau nu flori? Află mai multe despre cele 5 beneficii pe care le pot aduce plantele în viața ta și bucură-te de ele!

În ultimul timp, transformarea apartamentelor în niște grădini urbane miniaturale a devenit o idee din ce în ce mai populară și mai mediatizată. Mulți atrag atenția asupra rolului estetic pe care îl au florile într-un apartament. Adevărul este că, pe lângă frumusețe, mai există cel puțin 5 beneficii pe care le pot aduce plantele în viața ta. Descoperă-le în continuare.

  1. Plantele îți pot crea o atmosferă de poveste, relaxându-te. Studiile arată că oamenii care locuiesc în zonele urbane, departe de natură, fac față mai greu stresului zilnic. Pe de altă parte, s-a demonstrat că simplul obicei de a privi o floare reduce considerabil nivelul de stres. Deloc întâmplător, în Japonia este extrem de populară terapia prin natură, cunoscută și sub numele de shinrin-yoku. Printre beneficiile acesteia se numără scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății mentale! Chiar dacă ești mereu ocupat(ă), poți aduce o atmosferă relaxantă în casa ta prin intermediul unor plante și flori artificiale, care îți fură doar privirea, nu și timpul. Marele avantaj? Le poți folosi pentru a aduce mai aproape de tine crâmpeie din poveste, literalmente. Cum? Transformându-le, cu dibăcie, într-un trandafir ca cel din “Frumoasa și Bestia”/ “Micul Prinț”, sau într-o mini-grădină de maci, care să te transpună direct în “Vrăjitorul din Oz”.
  1. Plantele absorb energia negativă din jur și o atrag pe cea pozitivă. Minuscule și plăpânde, niște flori de apartament pot avea puteri realmente magice. Experții din domeniu susțin că unele plante stimulează undele de energie pozitivă, oferindu-le locatarilor o senzație de bunăstare și fericire zilnică. Important este ca acestea să fie vii, ținute în ghiveci și îngrijite corespunzător. Dacă vrei să ai parte de asemenea beneficii, cel mai indicat ar fi să alegi: ficuși, bambuși, cactuși, aloe vera, iasomie sau florile de magnolie și crizantemele galbene.
  2. Plantele sunt cel mai accesibil și mai redutabil filtru de aer. Datorită capacității de a transforma dioxidul de carbon în oxigen, plantele îmbunătățesc semnificativ calitatea aerului. Lucru binevenit dacă ținem cont că o pătrime din populația Pământului respiră aer extrem de poluat, iar capitala României se află pe locul al patrulea în Europa, după nivelul de poluare. În plus, un nivel mai ridicat de oxigen în apartament se traduce, anunță experții, printr-un nivel crescut de energie și creativitate. Printre florile recunoscute drept combatanți împotriva toxinelor se numără calele. Acestea ‘anihilează’ substanțe precum benzenul, amoniacul, acetona sau etilul.
  1. Plantele întăresc sistemul imunitar. Cu cât mai scurt și mai rar este contactul nostru cu natura, cu atât diversitatea bacteriilor din microbiomul nostru scade. Acest fapt se traduce printr-o scădere a imunității și a celulelor T. Contactul cu o diversitate mai mare de microorganisme, dimpotrivă, ne întărește organismul și-l face să lupte mai eficient cu bolile și diverse afecțiuni inflamatorii.
  2. Plantele au o acțiune benefică asupra organismului. Mai multe cercetări au scos la iveală că plantele conferă schimbări pozitive în ceea ce privește activitatea creierului și a inimii. De asemenea, contribuie la reducerea tensiunii musculare. În plus, anumite specii de flori îmbunătățesc inclusiv calitatea somnului! În ultima categorie se numără aloe vera pe care oamenii de știință ne sfătuiesc s-o păstrăm la loc de cinste în dormitor.

Lasă un Comentariu...

*